Kunststichting Firma Van Drie

Expositie is afgelopen

Klapzand - Carien Vugts

Tentoonstelling 06-11-2019 t/m 01-12-2019 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie Klapzand - Carien Vugts
Carien Vugts aan het werk bij Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Klapzand - Carien Vugts (2)
Kunststichting Firma Van Drie Klapzand - Carien Vugts (3)
Carien Vugts - Klapzand
November is maand van de Grafiek. In de ruimte van Firma Van Drie realiseert grafisch kunstenaar Carien Vugts haar in-situ tentoonstelling, te zien van 6 november t/m 1 december. Ze heeft zich laten inspireren door de karakteristieke ruimte en door een prent van een landschap van Jan Willem Nortier. Dit werk is onderdeel van de Museum Gouda-collectie. 'Klapzand' verwijst naar grond waar niets wil groeien, grond die ongeschikt is om te verbouwen. Carien Vugts schept haar eigen ideale landschap, door middel van onder andere tekeningen, wandsculpturen en werk ter plaatse. Zo reconstrueert zij een ruimte waar de toeschouwers de sfeer, emoties en associaties van haar herinneringen kunnen ervaren.

Naast dit werk maken Cisca Poldervaart ( Stichting Grafein) en curator Katja Rodenburg, een keuze uit eerder grafisch werk van Carien Vugts in de vorm van een kleine presentatie en realiseren zij op 1 december een lezing over de moderne Grafiek in Gouda en de Grafiekcollectie van het Museum Gouda . Zo willen zij aandacht vragen voor het bijzondere klimaat in Gouda voor de grafische kunsten en laten zien hoe Museum Gouda daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.

FINISSAGE - Zondag 1 december om 15.00 uur.
Locatie: Kunstcentrum Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 te Gouda

Tijdens de finissage geeft Katja Rodenburg een lezing over het werk van Carien Vugts en de rijke grafiekgeschiedenis van Gouda. Aansluitend vinden er interviews plaats met Carien Vugts en kunstenaars Cisca Poldervaart en Rins Heidema.

Programma finissage:
- Inloop vanaf 14.30 uur
- Start programma 15.00 uur
Lezing door Katja Rodenburg
Interview door Katja Rodenburg met Cisca Poldervaart,
Carien Vugts en Rins Heidema
Interview door Katja Rodenburg met Carien Vugts
- Feestelijke borrel
Einde programma ca. 17.30 uur

Toegang: Euro 4,00 per persoon. |
Voor firmanten, vrienden en vrijwilligers van de Firma Van Drie is de toegang gratis.
Kunststichting Firma Van Drie Gouda
Pand Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)
Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Stuur een bericht naar "Kunststichting Firma Van Drie"