Kunststichting Firma Van Drie

Expositie is afgelopen

LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen

Tentoonstelling 12-12-2019 t/m 26-12-2019 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen
Rhode Tavenier - 'Polarity of possesions'
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen (2)
Leon en Nanda - 'Forest Sparkle'
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen (3)
Esther de Bruijn en Conny Pols - 'Current Tide'
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen (4)
Nicky Asmann - 'Abysses of the Scorching sun'
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunsGouda 2019 - De vier elementen (5)
Sabina Hyoju Ahn - 'Ecstatic Network'
Bezoek en beleef de 8e editie van LichtKunstGouda: De Vier Elementen!

Vanaf 12 tot en met 26 december staat het historische gebied rondom de Sint Janskerk weer in het teken van LichtKunstGouda.

Tot drie eeuwen geleden geloofden wetenschappers dat de wereld was samengesteld uit vier elementen: Aarde, Water, Lucht, Vuur. De symboliek en beeldende kracht van de vier elementen spreken nog altijd tot onze verbeelding en staan centraal in LichtKunstGouda 2019. Twee weken lang zijn ’s avonds op diverse locaties zowel binnen als buiten lichtkunstwerken, -projecties en -installaties te zien, die speciaal geselecteerd zijn voor dit thema.

Wanneer de nacht valt kunnen bezoekers een bijzonder natuurlijk verschijnsel beleven: een interactieve licht- en geluidsinstallatie toont een slapend licht aan het water dat wakker wordt als iemand nadert: plots piept het als krekels en golven van fel licht bewegen over de bodem. In de tuin van Museum Gouda staat een grootse installatie waarbij de kunstenaars een performance opvoeren waarin telkens een bezoeker kan meedoen. Alles wat binnenin het object gebeurt kan deels ook van buitenaf worden gevolgd. Vanaf de markt is de Sint-Jan extra goed te zien door lange lichtlijnen, die vanaf de kerktoren lucht en aarde met elkaar verbinden.

Benieuwd wat er nog meer te beleven valt? Kijk op de website voor het programma en de deelnemende kunstenaars en de locaties: www.lichtkunstgouda.nl

LichtKunstGouda is een project van Kunststichting Firma Van Drie en dankzij bijdragen van onze sponsors is het evenement voor bezoekers gratis!

Openingtijden en dagen:
12 – 15, 19 - 22, 24 en 26 december | 17.00 - 21.00 uur
Afwijkende openingtijden: Gouda bij Kaarslicht op 13 december | 14.00 - 22.00 uur
Locaties: Achter de Kerk en Jeruzalemstraat
Kunststichting Firma Van Drie Gouda
Pand Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)
Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Stuur een bericht naar "Kunststichting Firma Van Drie"