De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting

Tentoonstelling 28-10-2020 t/m 13-12-2020 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting
Ria Volk - wandtekening
De Firma | kunstcentrum Gouda ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (2)
Mieke de Haan - tekening, gemengde techniek
De Firma | kunstcentrum Gouda ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (3)
ArToll - Sfeerbeeld ruimte
De Firma | kunstcentrum Gouda ArToll - verrückt/verrukt, ... een inrichting (4)
Jan Mostert - Houtsculptuur
Curator André Groeneveld kwam zo’n twintig jaar geleden voor de eerste keer in ArToll, de kunstruimte op het terrein van een psychiatrische inrichting in het Duitse Bedburg-Hau, net over de grens met Nederland. Hij was verrast door het gebouw, de ruimten, de beladen plek maar zag er ook een paradijs in voor kunstenaars en diverse mogelijkheden om er een kunstproject te organiseren. Toch duurde het nog een aantal jaren voordat het project “Verrückt/Verrukt” in oktober 2018 van start ging met kunstenaars van de Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.

Groeneveld selecteerde kunstenaars van uiteenlopende disciplines die in staat waren een week lang als artists-in-residence op locatie te kunnen werken. Het resulteerde in de volgende negen deelnemende kunstenaars:
Frances van Gool (knipsels), Mieke de Haan (tekeningen), Claudia Huft (schilderijen, tekeningen), Jan Mostert (houten sculpturen), Bram Tackenberg (fotografie), Ria Volk (wandtekeningen, film), Arjenne Vossepoel (installatie), Kees Vossestein (tekeningen) en Petra Werlich (tekeningen en sculpturen).

Volledig verzorgd konden zij zich een week lang geconcentreerd storten op het ‘scheppen’ en het werd een verrückter, verrukkelijke week in het paradijs ArToll. Een selectie van de in die week gemaakte kunstwerken plus een beetje ArToll sfeer valt te zien en te ervaren in de expositie ‘ArToll – verrückt/verrukt … een inrichting’ bij Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


1 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda