Kunststichting Firma Van Drie

Expositie is afgelopen

Duistere Lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner

Tentoonstelling 16-12-2020 t/m 10-01-2021 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie Duistere Lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner
Dodekaeders
Kunststichting Firma Van Drie Duistere Lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner (2)
Meandere zee
Kunststichting Firma Van Drie Duistere Lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner (3)
Schedel met kraag
Kunststichting Firma Van Drie Duistere Lichten - Saskia Serlé en Arjan Velner (4)
Schilderen met licht
De geplande 9e editie van het winterevenement Lichtkunst Gouda van Kunstcentrum Firma Van Drie kan  dit jaar in december helaas niet doorgaan. Liefhebbers van lichtkunst kunnen in deze periode de expositie 'Duistere Lichten' bezoeken. Saskia Serlé en Arjan Velner exposeren van 16 december 2020 t/m 10 januari 2021 lichtkunstwerken, sobere stillevens en lucide landschappen.

Een bijzonder onderdeel van deze expositie zijn de geheimzinnige lichtkunstwerken die Saskia en Arjan samen maken. Een dodecaëder (een figuur met twaalf vijfhoekige vlakken van gelijke afmetingen) waar je je verliest in een oneindige ruimte. Een duister doodshoofd met een hoorn en draaiende oogleden, een ruimteschip met wuivende pilasters, een onderzee landschap met tropische kleurenschakeringen. Bij Saskia en Arjan beweegt het, maakt geluid en geeft het licht in de duisternis.

Hun materiaal bestaat uit min of meer toevallige vondsten op Marktplaats en in tweedehands winkels, vondsten die ideeën opleveren of al bestaande ideeën mogelijk maken. Al werkende ontstaan bijzondere vormen. Als je goed kijkt zijn veel van die onderdelen te ontdekken.

Daarnaast vormen de lucide landschappen van Saskia op de tentoonstelling een levendige, kleurrijke achtergrond. Landschappen van over de hele wereld zijn de basis voor deze schilderijen, die zijn ontstaan uit onderzoek op Google earth. Als je goed kijkt zijn landschappelijke elementen te herkennen. Rijstvelden, wadi’s, meanders, pingo’s, landslides, heuvelruggen, canyons.

De sobere stillevens vertellen elk hun eigen verhaal, een uitgelopen zoete aardappel in een olielampje, balletschoenen bij gekraakte noten, schaapjes op een hoed.
Kunststichting Firma Van Drie Gouda
Pand Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)
Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801JX Gouda
Nederland
Tel: 06-12022114

www.firmavandrie.nl
Routekaart
2 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunststichting Firma Van Drie