Kunststichting Firma Van Drie

Expositie is afgelopen

'Leven' - Matthé van Oostrom

Tentoonstelling 02-03-2022 t/m 27-03-2022 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie 'Leven' - Matthé van Oostrom
Matthé van Oostrom - tentoonstelling 'Leven'
Uitgangspunt van de tentoonstelling “Leven” van Goudse kunstenaar Matthé van Oostrom is een oudhollands gezegde: “Het leven is een schouwtoneel, ieder kijkt ernaar en krijgt zijn deel.” Je maakt het nodige mee in het leven. Je groeit op, werkt, wordt verliefd, krijgt wellicht kinderen, wordt ouder etc. Je krijgt te maken met allerlei mensen in fijne of minder fijne situaties, goede en slechte tijden, vreugde en verdriet.

Matthé heeft in de tentoonstelling een aantal van de situaties uitgebeeld. Hij heeft daarvoor levensgrote menselijke figuren in allerlei situaties uitgeknipt. De wanden van de expositieruimte zijn door de grote knipsels geheel gevuld. Het geheel geeft een overzicht van allerlei facetten van het menselijk bestaan. Je ziet mensen elkaar helpen, zich verwonderen, macht uitoefenen, dansen, muziek maken, eenzaam zijn en meer.  Zij dragen hun lot, “hun deel” bij zich. Dit wordt in vorm en kleur uitgebeeld. Zoals in het werkelijke bestaan is het voor iedereen verschillend. 

De expositie is tevens een afscheid van Matthé als voorzitter van de tentoonstellingscommissie van Firma van Drie. Hij heeft die functie 15 jaar met veel plezier verricht, maar nu is het tijd voor anderen. Uiteraard gaat bij hem het maken van kunst gewoon door.
Kunststichting Firma Van Drie Gouda
Pand Firma Van Drie
Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)
Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

Kunststichting Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801JX Gouda
Nederland
Tel: 06-12022114

www.firmavandrie.nl
Routekaart
2 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kunststichting Firma Van Drie