De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

Robin Weijers - Morgen is alles anders

Tentoonstelling 24-08-2022 t/m 18-09-2022 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda Robin Weijers - Morgen is alles anders
Robin Weijers - Beweging
De Firma | kunstcentrum Gouda Robin Weijers - Morgen is alles anders (2)
Robin Weijers - Natuur
De Firma | kunstcentrum Gouda Robin Weijers - Morgen is alles anders (3)
Robin Weijers
Interdisciplinair kunstenaar Robin Weijers zal een maand als Artist in Residence bij Kunstcentrum Firma Van Drie aanwezig zijn in de expositieruimte. Het thema is onomkeerbaarheid.

In experimenteel onderzoek over wat onomkeerbaarheid betekent, draait het om de percepties en relaties tussen mens en omgeving. Het idee van de maakbare en onuitputtelijke aarde wordt beproefd. De kunstenaar introduceert als publieksinteracties wind uit reagerende ventilatoren en een grote plant om collectief voor te zorgen. Of deze grote bonte ficus, al 15 jaar zijn huisgenoot, de expositie overleeft?
Daarnaast zal een nieuwe versie van de interactieve installatie “Geluid van onverschilligheid” onderdeel van de expositie zijn. Robin gaat hiervoor interessant afval in de binnenstad van Gouda zoeken, waarmee de installatie wordt gevuld. Verder is de collagefilm “Morgen is alles anders” in een grote videoprojectie te ervaren. Als experimenteel verslag verschijnt mogelijk een omkeerboekje.

Robin Weijers maakt experimentele films, geluids- video- lichtinstallaties en interactieve kunstwerken. Zijn speelveld ligt in de hybride mix van locatie-specifieke werken en tijdgebonden en digitale domeinen.

Meer informatie: www.robin-artwork.com
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


40 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda