mimi van bindsbergen

Expositie is afgelopen

Combinaties

Tentoonstelling 09-03-2018 t/m 03-05-2018 > Zevenaar
mimi van bindsbergen Combinaties
Het bos als theater
mimi van bindsbergen Combinaties (2)
Het ontvouwt zich verder
mimi van bindsbergen Combinaties (3)
Buiten is binnen en omgekeerd
mimi van bindsbergen Combinaties (4)
De oude man en zijn stilte
Combinaties expo van Mimi van Bindsbergen en Riet Mooren in het Liemers museum Zevenaar. Mimi toont haar nieuwe serie doeken die gaan over 2 werelden. Samen met Riet heeft ze het project Open en bloot dat tekeningen laat zien waarbij de 2 kunstenaressen de beide handschriften laten samenkomen. Verder nog een serie portretten die Mimi heeft geschilderd over haar vader met de titel Stilte!!
mimi van bindsbergen Zevenaar
mimi van bindsbergen Zevenaar (2)
De oude man en zijn stilte
mimi van bindsbergen Zevenaar (3)
Metamorfose III
mimi van bindsbergen Zevenaar (4)

OVER MIJN WERK

Ik ben een verzamelaar. Ik verzamel niet alleen voorwerpen maar ook indrukken. Deze ideeën neem ik mee naar mijn atelier. Ze transformeren zich op het doek en worden associaties van de plekken waar ik was. Het kan zijn dat op het doek gestileerde vormen ontstaan. Voor mij is belangrijk dat het doek een bepaalde kracht uitstraalt.

Als een archeoloog loop ik buiten. Ik zoek naar de dieptes en lagen van de tijd. Het landschap als achtergebleven verhaal. Wat vertelt het ­?Al mijn zintuigen worden gebruikt. Ik loop en voel de sfeer, ik proef en raak aan. De vervoering, beroering wil ik laten zien.

Tot een paar jaar geleden heb ik altijd alleen gewerkt. Een veranderende beweging is dat ik nu ook samenwerk met een danser, muzikant en kunstfotografe. Improvisaties in beweging over een plek en elkaar, fotografie, geluid, en korte films maken zijn nieuwe en aanvullende aspecten in mijn werk. Dit alles, beïnvloed, op de zelfde wijze als het landschap buiten, mijn werk . De mens als altijd veranderende beweging speelt een grote rol. In de schetsen staat de mens centraal. Ik haal ze uit hun omgeving en hun verhaal en laat puur de kracht en energie ( van het moment en de persoon) zien. De lijnen en kleurvlakken vertellen hierover.
  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "mimi van bindsbergen"