Bax Kunst

Expositie is afgelopen

Expositie “In en Om Sneek” toont lokale kunst van de bovenste plank

Tentoonstelling 01-05-2021 t/m 12-06-2021 > Sneek
Dat de eigen leefomgeving prachtig kan zijn, wordt bewezen in de expositie In en Om Sneek van 1 mei tot en met 12 juni 2021. Bij Bax Kunst exposeren lokale kunstenaars Bart Bosma, Mieke Hoekstra, Siete Koch, Petra van Stam en Annemarie IJssels. Bijzonder aan de expositie is dat de kunstwerken uit de expositie kan na aanschaf meteen meegenomen mogen worden.

Schilderijen - Bart Bosma & Annemarie IJssels
Bart Bosma is genoot zijn kunstopleiding in Zwolle. Tekenen en schilderen doet hij al zo lang hij het zich kan herinneren. Een andere hobby is het ronddwalen in zijn eigen leefomgeving, het liefst met de kano of op de fiets. Soms neemt hij kwasten, verf en schildersdoek mee om een schilderijtje te maken van de mooie waterwereld rondom Sneek. Zijn meeste schilderijen hebben dit lokale thema. Zijn specialisme zitten hem in een fris kleurgebruik, en het schilderen van de Friese luchten. Bart is sinds 2017 verbonden aan Galerie Bax Kunst.


De uit Sneek afkomstige Annemarie IJssels woont en werkt in Sneek, is autodidact en heeft diverse cursussen gevolgd. Zij gebruikt voornamelijk acrylverf in een sober palet. Annemarie schildert figuratief, portretten en landschappen in een losse suggestieve stijl: “Dit kan ik op diverse manieren toepassen en vaak maak ik gebruik van het beeld dat toevallig ontstaat tijdens het schilderen. ”
Sfeer is belangrijker dan een natuurgetrouwe weergave. Krachtig en tegelijk kwetsbaar, ontroerend. Annemarie over haar werk: “Voor mij is een schilderij spannend wanneer dit voor de beschouwer ook ruimte biedt voor eigen fantasie. Ik schilder op gevoel, mijn inspiratie is een drang van binnenuit. Dan zie je overal mogelijkheden in.”

De expositie toont haar meest recente werk. Annemarie IJssels schuwt het grote vlak niet, blijkt ook uit wat eerder werk van haar wat te zien is. Ook schildert zij soms zonder onderschildering, waarbij de werken vaak meer vervagend zijn uitgewerkt. IJssels is als kunstenares al een kleine twintig jaar verbonden aan Galerie Bax Kunst. Ook is er permanent werk van haar in de Kunstuitleen opgenomen.

Keramiek en vilt

Hoekstra en Koch hebben een bijzondere samenwerking. ‘Hard ontmoet zacht’ combineert het harde keramiek met zachte, aaibare vilt. Het Friese landschap heeft ook harde en zachte elementen in zich, ze staan en bewegen naast en langs elkaar. De kleuren van het glazuur en het vilt zijn divers en verwijzen naar Friese landschappen. Van de goudgele graanlanden langs de Wadden tot de verschillende watertinten van het IJsselmeer op een zonnige dag. Het ontwerp is gebaseerd op de glazen authentieke papfles en melkfles die bij ‘beppe’ van de melkboer, die ‘eartiids’ nog aan huis kwam werd gekocht.

Meer keramiek

Ook toont de expositie meer werk van de Workumse keramist Siete Koch en beeldhouwer Petra van Stam.

Sinds 2010 zijn Koch en van Stam met de ateliers naast elkaar gevestigd in Workum. Zo af en toe werden er wat gezamenlijke kunstobjecten uitgeprobeerd. Het zoeken naar kleurafstemming of juist naar contrasten was soms een uitdaging. Dit beviel echter zo goed dat zij de laatste jaren besloten om de samenwerking eens om te zetten in gezamenlijke exposities. De objecten van Siete en de beelden van Petra zijn verrassend op elkaar afgestemd. Kunst uit de eigen omgeving, een bezoek waard.

De expositie bezoeken

Zaterdag 1 mei wordt de expositie online geopend. Naast online is Galerie Bax Kunst te bezoeken op de vaste openingstijden. ‘Wij volgen hierbij alle mogelijke aanwijzingen van het RIVM, en de geldende maatregelen. Daarnaast maken onze vertrouwde openingstijden het juist goed mogelijk om alle doelgroepen van dienst te zijn. ‘s Ochtends op afspraak, ‘s Middags open voor publiek.’ Aldus curator Redmer Bax. Hij besluit: ‘Ook de thuiszitters willen wij bedienen met deze expositie van hoge kwaliteit. En dat doen wij naast in de Galerie ook online via een virtuele tour en onze website.’

De expositie is dus te allen tijde op de website www.baxkunst.nl en op Youtube te bekijken. Aankopen kunnen online verzorgd worden, net als proefplaatsingen. Neem hiervoor contact op met de Galerie.

Galerie Bax Kunst, altijd verrassend... een bezoek meer dan waard.

Galerie Bax Kunst
Sinds 1992 gevestigd aan de Singel 82 te Sneek, biedt op twee etages een grote collectie hedendaagse kunst. Er worden jaarlijks acht dubbelexposities georganiseerd met twee- en driedimensionaal werk van voornamelijk binnen- maar ook buitenlandse kunstenaars. Zowel jonge als gevestigde kunstenaars komen aan bod, solo of in een groepsexpositie. Kwaliteit en originaliteit vormen hierbij het criterium.

Afwisselend
Wij presenteren en verkopen werk van ruim 400 nationale- en internationale kunstenaars. Het betreft grafiek en schilderijen in verschillende stijlen, uitvoeringen en technieken. Maar ook objecten en beelden van divers materiaal.

Openingstijden

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13:30 - 18:00 uur
Woensdag: 13:30 - 18:00 uur
Donderdag: 13:30 - 18:00 uur
Vrijdag: 13:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Stuur een bericht naar Bax Kunst