Bax Kunst

Expositie is afgelopen

Expositie Doet Boersma & Ruth Vulto-Gaube bij Bax Kunst

Tentoonstelling 20-11-2021 t/m 15-01-2022 > Sneek
Er is een zeer bijzondere expositie aanstaande bij Galerie Bax Kunst. Deze zomer is “Groots in ‘t Klein” een publiekstrekker voor Súdwest-Fryslân. In deze tentoonstelling worden honderden kunstwerken getoond van toonaangevende kunstenaars. Alle kunstwerken uit de expositie kunnen na aanschaf meteen meegenomen worden.

Fertile Soil

Doet Boersma (1958, Wjelsryp) is een Friese landschapsschilder met passie. In het thema landschap kan Doet haar kunstenaarschap kwijt: kleur, vorm, sfeer (van veelal het Friese landschap), dynamiek en abstracties. Dit resulteert in een bombardement van kleur, want zij is een colorist als geen ander, maar ze schuwt ook ingetogenheid niet.

In haar nieuwste werk poogt Doet in haar schilderijen het “onzichtbare” zichtbaar te maken, zoals de grote metamorfoses in de natuur van seizoenen, kleuren, zaden, groei, wortels en vruchtbare aarde. Grotendeels abstract heeft zij de bewegingen van het aanstormend voorjaar en de pioniersbeplanting weergegeven.
Het is een uitdaging om het bovenstaande fijnzinnig in elkaar passende systemen in kunst te vatten. Waarvan zij vermoed dat alleen kunst deze magnifieke grootsheid kan benaderen. Dit thema raakt niet uitgeput.

Doet Boersma doorliep de lerarenopleiding (tekenen en handvaardigheid) Ubbo Emmius in Leeuwarden en de Kunstacademie Minerva in Groningen. Zij werkt en exposeert inmiddels regelmatig als ‘artist in residence’ in het buitenland, zoals in Ierland, China, Portugal, Italië en de USA. Ze is naast schilder ook artistiek leider en directeur van Kunstacademie Friesland.

Sculpturen van Steen, Hout en Brons

Vijfentwintig jaar geleden verruilde beeldhouwer Ruth Vulto Gaube haar leven in het bruisende hart van Berlijn met een idyllisch plekje in het wijdse Friese landschap. Hier vindt zij de concentratie en de puurheid die in haar kernachtige beelden te beleven zijn.

Een groot internationaal netwerk en regelmatige exposities, ook in het buitenland, laten haar actief deelnemen in de ontwikkeling van de hedendaagse kunst en geven haar de gelegenheid om gedachten en ideeën uit te wisselen met andere kunstenaars.

In Friesland is het atelier van Ruth Vulto Gaube in Workum sinds jaren een ontmoetingsplek voor kunst-geïnteresseerden, waar, onder haar begeleiding, beelden van hoge kwaliteit ontstaan en gesprekken over kunst en cultuur gehouden worden. De hoeveelheid van activiteiten en projecten waar Ruth Vulto Gaube andere mensen bij betrekt geven er een beeld van hoe belangrijk het voor haar is om beeldende kunst en dialoog met elkaar te verbinden.

De expositie bezoeken

Zaterdag 1 mei wordt de expositie online geopend. Naast online is Galerie Bax Kunst te bezoeken op de vaste openingstijden. ‘Wij volgen hierbij alle mogelijke aanwijzingen van het RIVM, en de geldende maatregelen. Daarnaast maken onze vertrouwde openingstijden het juist goed mogelijk om alle doelgroepen van dienst te zijn. ‘s Ochtends op afspraak, ‘s Middags open voor publiek.’ Aldus curator Redmer Bax. Hij besluit: ‘Ook de thuiszitters willen wij bedienen met deze expositie van hoge kwaliteit. En dat doen wij naast in de Galerie ook online via een virtuele tour en onze website.’

De expositie is dus te allen tijde op de website www.baxkunst.nl en op Youtube te bekijken. Aankopen kunnen online verzorgd worden, net als proefplaatsingen. Neem hiervoor contact op met de Galerie.

Galerie Bax Kunst, altijd verrassend... een bezoek meer dan waard.

Galerie Bax Kunst
Sinds 1992 gevestigd aan de Singel 82 te Sneek, biedt op twee etages een grote collectie hedendaagse kunst. Er worden jaarlijks acht dubbelexposities georganiseerd met twee- en driedimensionaal werk van voornamelijk binnen- maar ook buitenlandse kunstenaars. Zowel jonge als gevestigde kunstenaars komen aan bod, solo of in een groepsexpositie. Kwaliteit en originaliteit vormen hierbij het criterium.

Afwisselend
Wij presenteren en verkopen werk van ruim 400 nationale- en internationale kunstenaars. Het betreft grafiek en schilderijen in verschillende stijlen, uitvoeringen en technieken. Maar ook objecten en beelden van divers materiaal.

Openingstijden

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13:30 - 18:00 uur
Woensdag: 13:30 - 18:00 uur
Donderdag: 13:30 - 18:00 uur
Vrijdag: 13:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Stuur een bericht naar Bax Kunst