Bax Kunst

Expositie is afgelopen

Expositie: Sonja Steensma & Jacqueline Tijssen bij Bax Kunst

Tentoonstelling 22-01-2022 t/m 05-03-2022 > Sneek
Van 22 januari tot en met 5 maart 2022: Expositie Sonja Steensma (schilderijen) & Jacqueline Tijssen (keramiek)

Sonja Steensma (1957, Australië) volgde haar opleiding aan de Ubbo Emmius in Leeuwarden, in de richting tekenen en textiele werkvormen. Wat vooral opvalt aan de schilderijen zijn de genoemde open ruimtes, de kleur die ogenblikkelijk een indruk van roest..nevel oproepen en de speelsheid waarin dit wordt weergegeven. De laatste jaren is Sonja steeds vaker op doek gaan werken. Hoewel de ondergrond anders is, kan ze er uitstekend mee uit de voeten.

Voor Jacqueline Tijssen staat het huis voor de plaats waar de menselijke emoties zich concentreren. Het huis is ook de derde huid. Het vertelt wie en wat iemand is. Dit is de reden waarom Tijssen al haar emoties in het thema “huis” kwijt kan. Haar nieuwsgierigheid naar hoe mensen leven overal ter wereld wordt door haar reizen steeds aangewakkerd. Deze beelden op het netvlies van de kunstenares vertaalt Tijssen in het keramiek wat zij bouwt.

Galerie Bax Kunst, altijd verrassend... een bezoek meer dan waard.

Galerie Bax Kunst
Sinds 1992 gevestigd aan de Singel 82 te Sneek, biedt op twee etages een grote collectie hedendaagse kunst. Er worden jaarlijks acht dubbelexposities georganiseerd met twee- en driedimensionaal werk van voornamelijk binnen- maar ook buitenlandse kunstenaars. Zowel jonge als gevestigde kunstenaars komen aan bod, solo of in een groepsexpositie. Kwaliteit en originaliteit vormen hierbij het criterium.

Afwisselend
Wij presenteren en verkopen werk van ruim 400 nationale- en internationale kunstenaars. Het betreft grafiek en schilderijen in verschillende stijlen, uitvoeringen en technieken. Maar ook objecten en beelden van divers materiaal.

Openingstijden

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 13:30 - 18:00 uur
Woensdag: 13:30 - 18:00 uur
Donderdag: 13:30 - 18:00 uur
Vrijdag: 13:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Stuur een bericht naar Bax Kunst