Museum Slager

Expositie is afgelopen

Cornelis le Mair, een leven in schilderijen

Tentoonstelling 20-09-2015 t/m 14-02-2016 > Den Bosch
Museum Slager Cornelis le Mair, een leven in schilderijen
‘Een leven in schilderijen’ neemt u mee op reis langs werken van de traditioneel-ambachtelijke kunstschilder Cornelis le Mair. Door te kijken naar zijn schilderijen vanaf de jaren ’60 tot heden leert u niet alleen Le Mairs werk en zijn manier van werken kennen, maar ontmoet u daarin de kunstenaar soms ook zelf. De opzet van de expositie is daarom chronologisch en retrospectief.
Veel van de werken zijn afkomstig uit particuliere collecties en/of werden nooit eerder geëxposeerd. Enkele andere schilderijen worden gedurende de tentoonstelling ter verkoop aangeboden. Een bijzonder kunstwerk op deze expositie is een maquette, de ‘Orangerie’, een onderdeel van het door Cornelis le Mair ontworpen en gemaakte gebouwencomplex, het zogeheten Vanitas-paleis.
De tentoonstelling ‘Een leven in schilderijen’ biedt een uitgelezen kans om bekend te raken met het werk van Cornelis le Mair. Of om na een eerdere kennismaking met deze veelzijdige kunstenaar opnieuw versteld te staan van zijn schildertalent.
Museum Slager Den Bosch

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Museum Slager