Museum Slager

Meer...
Expositie is afgelopen

Dagelijks Brood - Giovanni Dalessi

Tentoonstelling 09-10-2016 t/m 22-01-2017 > Den Bosch
Museum Slager Dagelijks Brood - Giovanni Dalessi

Giovanni Dalessi Oehoe 2011

Museum Slager Dagelijks Brood - Giovanni Dalessi (2)

Giovanni Dalessi Vliegtuigjes 2008

Dalessi werd in 2013 gekozen tot kunstenaar van het jaar. Daarmee won hij de verreweg grootste verkiezing op het gebied van kunst in Nederland. In deze uitgebreide overzichtstentoonstelling toont Museum Slager zijn bijzondere portretten en stillevens.

Wie het werk van Dalessi ziet legt algauw een relatie met de renaissance of de Vlaamse primitieven. De kunstenaar laat in zijn ogen storende details weg en geeft zijn voorstellingen bewust weinig diepte. Hij verwijst daarmee naar zijn vroege voorgangers. Zijn boeiende lijnenspel geeft zijn kunst een verstilde en vaak spirituele uitdrukking. Religie, een van zijn inspiratiebronnen, is voor hem dan ook niets zweverigs maar zo gewoon als dagelijks brood.

Niet voor niets werd Giovanni Dalessi kunstenaar van het jaar. Hij haalt alledaagse objecten en figuren uit hun context en geeft ze een diepere dimensie. Hij vergroot details uit en trekt met zijn felle, bijna harde kleuren direct de aandacht van de kijker. Kijk bijvoorbeeld naar zijn Jongen met vis, De kauw, of Het bootje, werken die hun oorsprong vinden in een andere inspiratiebron: jeugdherinneringen.

Museum Slager

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Museum Slager Den Bosch

Stuur een bericht naar "Museum Slager"