Museum Slager

Meer...
Expositie is afgelopen

Dubbeltentoonstelling: Schilders uit twee families

Tentoonstelling 03-06-2017 t/m 27-08-2017 > Den Bosch

Museum Slager toont in de dubbeltentoonstelling ‘Schilders uit twee families’, werken van de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen en een ‘andere’ familie Slager.
De Brabantse expressionistenfamilie Kruysen:
Vergelijkbaar met Museum Slager gaat het hier om een schildersfamilie: een vader en twee kinderen. Ook de onderwerpen zoals portretten, landschappen en de eigen omgeving komen overeen. Afwijkend is de onstuimige aard en het uitbundig kleurgebruik van de voornamelijk expressionistische werken van de Kruysens.
Slager ontmoet Slager:
Ze zijn geen familie van elkaar maar het feit dat het gezin van deze latere Slagers ook meerdere schilders telde, zorgde voor een hartelijke band. Nu ontmoeten beide families elkaar in het museum met deze tentoonstelling van twee zussen, een broer en een schoonzus.

Museum Slager

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Museum Slager Den Bosch

Stuur een bericht naar "Museum Slager"