Museum Slager

Expositie is afgelopen

In Dialoog

Tentoonstelling 04-02-2018 t/m 29-04-2018 > Den Bosch
Museum Slager In Dialoog
In dialoog, olieverf op paneel, 22,5cm x 22,5cm, 2017
Museum Slager In Dialoog (2)
Firma Broekman pasteltekening 300cm x 300cm 2014
IN DIALOOG
is een overzichtstentoonstelling én een nieuw work-in-progress door beeldend kunstenaar Monique Broekman in Museum Slager in relatie tot gezamenlijke thema’s van Broekman en de schildersfamilie Slager.

Verdeeld over twee zalen van Museum Slager zal een portrettengalerij te zien zijn, waarin zij schilderen verbindt aan maatschappelijke thema's van nu. We zien geschilderde portretten van Brabanders, politici, vluchtelingen en familieportretten waarmee zij zo letterlijk een stem krijgen in film, geluid en/of tekst. Tegelijkertijd kan de bezoeker interactief door middel van websites meer informatie vinden over de achtergrond van de thema 's en het werk.
Museum Slager Den Bosch

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Museum Slager"