Museum Slager

Expositie is afgelopen

Jan Asselbergs: ‘n kleine greep uit groots werk.

Tentoonstelling 08-05-2018 t/m 29-07-2018 > Den Bosch
Museum Slager Jan Asselbergs: ‘n kleine greep uit groots werk.
Jan Asselbergs, 1992, portret Christel, olieverf
Museum Slager Jan Asselbergs: ‘n kleine greep uit groots werk. (2)
Jan Asselbergs, 1974, zelfportret, olieverf
Van 8 mei tot en met 29 juli 2018 toont Museum Slager een kleine selectie uit het bijzondere en grootse oeuvre van Kunstenaar Jan Asselbergs (1937 – 2015).
Asselbergs werd in 1937 geboren in Nederlands-Indië en al jong bleek hij veelzijdig begaafd. Hij werkte 55 jaar als kunstenaar en was een veelgevraagd portretschilder. Hij heeft heel veel werk nagelaten. Niet alleen olieverfschilderijen maar ook aquarellen, tekeningen en sculpturen. Mede door de bijzondere opdrachten die Asselbergs kreeg, is zijn werk soms te vinden in openbare gebouwen, maar vooral in particuliere collecties. Hij heeft vele beroemdheden op het doek gezet zoals prinses Beatrix, Ruud Lubbers, Monique van der Ven, Marco Borsato en tal van andere grote namen. Naast het schilderen van portretten, waren zijn favoriete thema’s muzikanten, landschappen en stadsgezichten. In zijn werk verbindt hij figuratieve en abstracte elementen met elkaar.
Museum Slager Den Bosch

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Museum Slager"