Museum Slager

Expositie is afgelopen

Eveline van de Griend: ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’

Tentoonstelling 03-02-2019 t/m 07-04-2019 > Den Bosch
Museum Slager Eveline van de Griend: ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’
Eveline van de Griend, 'Patron of the blind', olieverf 216x188 cm
In Museum Slager is de tentoonstelling ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van beeldend kunstenaar Eveline van de Griend te zien. Van de Griend is een geboren Bosschenaar en woont momenteel in Berlijn, Duitsland. De schilder Hieronymus Bosch heeft een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om kunstenaar te worden. Als kind groeide van de Griend op in Nederland, Engeland, Rusland en bracht een groot deel van haar kindertijd door in Afrika. Deze landen en de vele reizen hebben bijgedragen aan haar beeldvorming en waarneming van de wereld.
De expositie is het sluitstuk van een vijfjarig project en toont voor het eerst de gehele serie: 12 grote olieverf schilderijen en enkele sculpturen.
Museum Slager Den Bosch

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Stuur een bericht naar "Museum Slager"