Eline Peek

Nu te zien

Na 10 jaar terug in Groningen

Tentoonstelling t/m 27-07-2024 > Groningen
Eline Peek Na 10 jaar terug in Groningen
De Galerie presenteert vanaf zaterdag 22 juni t/m 27 juli een selectie van werk van de afgelopen 10 jaar.
Op zaterdag 13 juli van 15:00 - 17:00 "meet and greet" met de kunstenaar.

Galerie Ann's Art
Laan Corpus Den Hoorn 100, 9728 JR Groningen

De galerie is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 - 18 uur, zaterdag van 10 - 17 uur en op afspraak. De galeriehouders zijn er in ieder geval op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 12 - 17 uur.
Eline Peek Utrecht
Facing me
acrylics on canvas 175 x155 cm

Mijn werk gaat over schoonheid maakbaarheid, kwetsbaarheid en identiteit. Het spanningsveld tussen angst en wat ons bindt en verdeeld; ‘het eigene’ en ‘het vreemde’.
Over identiteit, wie we zijn met of zonder die ander.
En over waarnemen, over interpreteren en vervolgens oordelen: doe je dat binnen die paar seconden of neem je langer de tijd om het andere toe te laten?
Ik wil raken en geraakt worden. Dat kan heel klein zijn, maar ook heel groot; verwondering, herkenning en troost.
In mijn schilderen speelt gelaagdheid een grote rol. Ik laat mij graag meevoeren in het landschappelijke karakter van de huid die ontstaat. Deze geschilderde transparante lagen en structuren vormen als het ware landkaarten van gebeurtenissen, die iemand maken tot wie hij is. Vrijwel iedereen worstelt met onvolmaaktheid. Ik zoek naar individualiteit en schoonheid in het onvolmaakte.
In mijn recente werk neem ik mijzelf als uitgangspunt. In deze reeks zelfportretten probeer ik voor mij actuele gemoedstoestanden vast te leggen. In een tijdperk van ‘ideale’ selfies ben ik juist niet op zoek naar een ‘ideale’ vertaling van de werkelijkheid maar zoek ik het kwetsbare, vergankelijke en het licht verontrustende.

Contact

Eline Peek
Achter de Dom
3512 LC Utrecht
Nederland
Tel: 0617040663

www.elinepeek.nl

13 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Eline Peek