Schilt Publishing Gallery

Expositie is afgelopen

Russian House

Tentoonstelling 22-08-2015 t/m 21-11-2015 > Amsterdam
De tentoonstelling Russian House is een amalgaam van het leven in de nadagen van de Sovjet-Unie en het Rusland vannu, met werk van vijf bijzondere fotografen: Sergey Chilikov, Lucia Ganeva, Vadim Gushchin, Sergey Maximishin en
Igor Moukhin.

Sergey Chilikov (1953) Naast zijn werk als lector filosofie in zijn woonplaats Yoshkar-Ola begon Chilikov in 1976 een tweede carrière als fotograaf. Ver weg van het centrum van de macht in Moskou en zonder strijd met de instanties toont hij met zijn geestige, speelse en non-conformistische stijl een ongewone en onbekende kant van het Russische leven nu en tijdens het Sovjet-regime. Chilikov is een van de meest invloedrijke fotografen in het hedendaagse Rusland.

Lucia Ganieva, geboren in Rusland, woont sinds 1993 in Nederland. Na een carrière in de mode studeerde ze in mei 2007 cum laude af aan de fotoacademie te Amsterdam. Met haar werk, dat overal ter wereld tentoongesteld wordt, heeft ze vele prijzen gewonnen. Schilt Gallery toont nieuw werk van Ganieva, gemaakt in een textielfabriek in Navololi, een plaatsje aan de Wolga in een streek waar de textielindustrie vroeger bloeide. Op haar geheel eigen wijze toont Ganieva de vergane glorie van de fabriek en haar typisch Russische arbeiders.

Vadim Gushchin (1963) werkt sinds 1988 in zijn woonplaats Moskou als kunstenaar.
Geïnspireerd door zijn grote voorbeeld Kazimir Malevitsj haalt Gushchin alledaagse
objecten uit hun context en creëert daarmee een nieuwe betekenis voor deze objecten. Het abstracte werk van Gushchin is op veel plaatsen ter wereld tentoongesteld en aangekocht door diverse grote musea.

Sergey Maximishin (1964) is geboren op de Krim en woont in Sint Petersburg. Tijdens zijn diensttijd werd hij aangewezen als fotograaf van het Russische leger op Cuba. Na een periode werkzaam te zijn geweest als fysicus bij het technisch en wetenschappelijk laboratorium van het Hermitage besloot hij in 1998 zich full-time als documentair fotografie te wijden. Het werk van Maximishin weerspiegelt de Russische traditie in de kunst: formalistisch, maar met het drama en de compassie van het Russisch realisme. Maximishin heeft met zijn werk vele prijzen gewonnen.

Igor Moukhin (1961) woont in Moskou en werkt sinds 1989 als onafhankelijk fotograaf.
Na een fotografische studie van het leven van underground musici in Sovjet-Rusland begon Moukhin zich meer en meer te verdiepen in het algemene leven van de Sovjet- en de post- Sovjet-tijd. Met veel geduld creeërt Moukhin een visueel essay van zijn eigen land in een tijd van crisis en kansen. Zijn werk door verschillende musea aangekocht.
Schilt Publishing Gallery Amsterdam
Landscape # 1

Schilt Publishing Gallery is a gallery, founded in 2014, and dedicated to high quality art, mainly photography.

We represent photographers from all over the world and show their work in our gallery in Amsterdam. We will have several shows each year.

in 2014 we showed vintage prints of the great Italian photographer Mario Giacomelli from the archive in Sassoferrato, we showed Jane's America, work of British Photographer Jane Hilton, from september 13 we will show " Hesitating Beauty" of American Photographer Joshua Lutz, and in october we will show, " My other side" of Dutch photographer Camille Renee David.

Openingstijden

On appointment.

Contact

Schilt Publishing Gallery
Peter Martensstraat 121
1087 NA Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (20) 330 5929

www.schiltpublishing.com/gallery

2389 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Schilt Publishing Gallery