Tom van Campenhout

Expositie is afgelopen

Vaandels door de jaren heen

Tentoonstelling 12-02-2022 t/m 30-04-2022 > Leerdam
Tom van Campenhout Vaandels door de jaren heen
‘Vaandels door de jaren heen’

Tussen de jaren 1910 en 1930 bloeide het verenigingsleven van Leerdam en ontstonden er veel muziekverenigingen. De vakbonden kwamen op en zorgden voor meer vrije tijd en de mogelijkheid voor iedereen om lid te worden van een vereniging.
De muziekverenigingen wilden naar goed gebruik hun eigen vaandel hebben zoals men ze in het zuiden van het land ook had. Sommigen vaandels werden ontworpen door Andries Copier, andere door onbekenden.
Niet alle muziekverenigingen bestaan nog steeds, maar de vaandels bleven over als mooie herinnering. Ze vormen een deel van het Leerdamse erfgoed. De fluwelen vaandels zijn prachtig gedecoreerd en het bekijken waard. De komende tijd is daarvoor de kans: bij Stichting De Kunstplaats Vijfheerenlanden zijn alle muziekvaandels die er nog zijn, vanaf 12 februari voor 3 maanden te zien. Het oudste vaandel komt uit 1882. De expositie is aangevuld met oude foto’s en verhalen.
De vier muziekverenigingen die momenteel nog actief zijn werken mee met deze tentoonstelling en zullen regelmatig muziek ten gehore brengen. Door Corona hebben deze verenigingen het zwaar gehad en we hopen dat dit een kans is om te laten zien hoe waardevol muziek en het verenigingsleven nog steeds is voor Leerdam.
De Kunstplaats werkt voor deze tentoonstelling samen met de Gemeente Vijfheerenlanden, Stichting Samen Doen, de Historische Vereniging Leerdam, Aurora, De Bazuin, Kunstliefde en Vriendschap en Mannenkoor Zang en Vriendschap.
Tom van Campenhout Leerdam
Tom van Campenhout Leerdam (2)
In de galerie
Tom van Campenhout Leerdam (3)
In de galerie
Tom van Campenhout Leerdam (4)
Drawings in times of lock down

Drawing is a discipline in which ‘looking outside’ and ‘looking and moving within the frame of the paper’ is very important. Sources of inspiration are urban and industrial landscapes and shapes of the human body. Tom’s work consists of countless shades of black but he also uses colour in an exciting way. The artworks change as the daylight changes. Observations and impressions from spending time outdoors inspire his artwork. His skilled drawings may develop into new drawings as well as paintings. In his paintings he combines colour, patches and blots with lines to create several spaces.

Contact

Tom van Campenhout
4141 BG Leerdam
Nederland
Tel: 31625048565

www.tomvancampenhout.nl

446 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Tom van Campenhout