favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Badweg 3

Meer...
Expositie is afgelopen

"Geometrische abstractie vanuit twee gezichtspunten" door Maaike Hogerhuis en Theo Schouten

Tentoonstelling 27-01-2018 t/m 18-02-2018 > Bolsward
Galerie Badweg 3 Geometrische abstractie vanuit twee gezichtspunten door Maaike Hogerhuis en Theo Schouten
Galerie Badweg 3 Geometrische abstractie vanuit twee gezichtspunten door Maaike Hogerhuis en Theo Schouten (2)
Galerie Badweg 3 Geometrische abstractie vanuit twee gezichtspunten door Maaike Hogerhuis en Theo Schouten (3)
Galerie Badweg 3 Geometrische abstractie vanuit twee gezichtspunten door Maaike Hogerhuis en Theo Schouten (4)

Maaike Hogerhuis

Mijn werk gaat over ruimte, waarbij karton de drager is van het beeld. Karton geeft mij de ruimte om te experimenteren en mijn gedachten te ordenen. Mijn werk is minimalistisch en strak. Door gebruik te maken van lijnen, ritme en herhaling ontstaan er abstracte vormen die in de verte reflecteren aan herkenbare situaties of persoonlijke voorkeuren. Inspiratie hiervoor vind ik in het dagelijks leven.
Werken met karton is zoeken naar een evenwicht tussen perfectie en acceptatie van de eigenschappen van het materiaal. Nietjes, lijmresten, vouwen of teksten die in het karton zitten zie ik als een uitdaging. Dit maakt het materiaal dwingend en grenzeloos tegelijkertijd.
Karton geeft de ruimte om te spelen met het weglaten en toevoegen van materiaal, waarbij geschilderde kleurvakken sterk contrasteren met de naturelkleur van het basismateriaal. Hierbij is het de kunst om te stoppen op het juiste moment, want iedere bewerking is definitief. De grootste uitdaging van mijn werk is het uitbeelden van dingen die mij raken. Ik Wil mensen graag de ruimte geven om hun eigen beeld te vormen bij de werken die ik maak.

www.maaikehogerhuis.nl

Theo Schouten Geometrisch abstract, constructivist.
Sinds 1995 autonoom, autodidact beeldend kunstenaar en sinds 2013 verhuist van Haarlem naar Hindeloopen, waar ook mijn atelier/galerie is gevestigd.

3dimensionale abstracte belevingen.
De naam die het beste overeenkomt met wat ik beoog en vol met snufjes van o.a. M.C. Escher, G. Rietveld, Th van Doesburg en natuurlijk ook P. Mondriaan.

Allemaal componenten die voor mij de uitdagingen zijn om in mijn werk te kunnen realiseren. Uitgevoerd met primaire kleuren of in zwart/wit en dat op linnen, en kunststof verwerkt, waarin ik dan weer in kan snijden of juist weer opdik om op die manier diepte te creëren waardoor de schaduwwerking de toon kan zetten.

www.theoschouten.com

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur
En open op afspraak!

Stuur een bericht naar "Galerie Badweg 3"