De Bakkerij, kunsthuis

Surrealisme 100 jaar

Tentoonstelling t/m 26-09-2021 > Bergen, Limburg
Surrealisme 100 jaar

Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst ontstaan als literaire stroming in het begin van 1920, honderd jaar geleden. Hoewel er een hoogtepunt van het surrealisme is waar te nemen tussen 1925 en 1940, in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur, is het surrealisme nog steeds aanwezig en actief.

Al eerder heeft kunsthuis De Bakkerij aandacht besteed aan deze kunststroming. Drie kunstenaars krijgen tijdens deze expositie de aandacht: Jo Willems met schilderijen, Redmer Hoekstra toont zijn tekeningen en Miriam Meulepas presenteert haar ruimtelijk werk. Tijdens deze expositie zijn er ook foto’s te bewonderen van Theo Hermsen. Theo staat voor dag en dauw op prachtige en soms mysterieuze foto’s te maken van de Maas en de Maasduinen. Een aantal werken van hem worden ook tentoongesteld in het lunchrestaurant De Mariaschool in Bergen.

Op zaterdag 21 augustus is de opening van deze expositie met twee tijdsloten. De kunstenaars zijn daarbij aanwezig. Via de website van kunsthuis De Bakkerij kunt u zich hiervoor aanmelden: www.bakkerijbergen.nl of telefonisch 0485 340074. De expo loopt tot en met 26 september 2021. Het kunsthuis is in het weekend geopend tussen 10 en 18 uur.
De Bakkerij, kunsthuis Bergen, Limburg
Hedendaagse kunst in kunsthuis De Bakkerij, Bergen, Limburg

Kunsthuis De Bakkerij geeft bezoekers een andere mogelijkheid om in contact te komen met kunst. Ervaar de rust en de gezelligheid en laat u inspireren in een nostalgische omgeving van een bakkersoven uit 1933. De oven is in zijn authentieke staat bewaard gebleven. In het pand uit 1855 verzorgen de eigenaren Ellen en Claus Burgers uitgebreide exposities van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Actuele informatie op de site of via Facebook.

Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Kunsthuis De Bakkerij is startpunt voor dit arrangement. Al vanaf 2004 een succes.

Openingstijden

In de zomer: iedere dag 10-18 uur, woensdag gesloten.
Voor- en najaar: vrijdag 14-18 uur, weekend 10-18 uur
In de winter gesloten

Stuur een bericht naar "De Bakkerij, kunsthuis"