annemarie veenstra

Expositie is afgelopen

Kunst aan de Vaart ,Assen (solo bij Bugel Hajema, Vaart NZ 50)

Tentoonstelling 08-09-2018 t/m 09-09-2018 > Leeuwarden
De tentoonstelling is te zien op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00, omlijst door o.a. klassieke muziek. Uitgave van glossy tijdschrift.Ook is een veiling verbonden aan deze tentoonstelling.
Het werk dat te zien zal zijn bestaat uit diverse staande, hangende en liggende objecten. Ook monumentale sieraden/draagbare objecten maken deel uit van de collectie.

De natuur is inspiratiebron voor zowel mijn werk op papier als voor mijn ruimtelijke viltobjecten. Mijn werk op papier kenmerkt zich als poëtisch abstract. In mijn tekeningen gebruik ik wisselende materialen als diverse grafietsoorten, wax, inkt, aquarelkrijt en houtskool. Mijn schilderwerk komt tot stand met oilbar (olieverf in stickvorm).
Het ambachtelijke karakter van het viltwerk boeit me zeer. In mijn viltobjecten verwerk ik vaak organische materialen als takken, stenen en schelpen maar ook gebruik ik bot, hoorn, parels en glaskralen. Ik rafel draden uit zelf gemaakte kleding die ik verwerk in de objecten. In mijn monumentale sieraden gebruik ik ook gerafelde draden en verwerk ik plantaardig materiaal zoals bijvoorbeeld bananenvezels, hennep of bamboe maar ook touw. Ik maak mijn eigen zijdepapier en verwerk dit samen met de wol.
Ik laat me leiden door o.a. herinnering, onderweg zijn, en schoonheid van bloei en verval met onderliggende thema,s.
Mijn eigen tuin is mijn voortdurende inspiratiebron evenals de Waddeneilanden en de ruige kustgebieden van Europa zoals Schotland en IJsland.

Ik volgde de Lerarenopleiding Tekenen maar word ook al decennia geboeid door het werken met textiel.
Werkzaam als autonoom kunstenaar, daarnaast incidenteel als docent in eigen atelier en elders.

Openingstijden

Belangstellenden kunnen informatie opvragen en op de verzendlijst worden geplaatst voor exposities.

Contact

annemarie veenstra
Leeuwarden
Nederland
Tel: 0630948996


202 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "annemarie veenstra"