Galerie Tuur

Expositie is afgelopen

Progress? + kunstproject 40 x 40

Tentoonstelling 03-03-2018 t/m 03-06-2018 > Venlo
Galerie Tuur Progress? + kunstproject 40 x 40
Jasmijn Duterloo - Loslopen
Galerie Tuur Progress? + kunstproject 40 x 40 (2)
Progress?
Het is inmiddels de 4de keer dat Galerie Tuur het kunstproject 40 x 40 organiseert. Gelijktijdig met de lopende expositie van Arjen Markenstein met sculpturale keramiek en Yvonne Rooding met schilderijen. 9 kunstenaars nemen deel, ieder werk sluit aan bij het thema: Progress?. met een afmeting van 40 x 40 cm.

Progress, ja daar kun je een vraagteken bij stellen. Wat is progress? De van Dale zegt dat vooruitgang het steeds beter worden van een toestand inhoud. Beter voor wie? Soms is een stap achteruit nodig om vooruitgang te kunnen boeken. En hoe zit het met stilstaan? De uitdrukking hierover suggereert dat dit achteruitgang zou zijn. De tijd zal het leren denk ik dan maar.
Het werk van Jasmijn Duterloo gaat over het loskomen van je ouders en je ouderlijk huis. Bijna al haar ooms en tantes zijn vanuit hun geboorteplaats naar Utrecht vertrokken om er te gaan studeren. Blijkbaar is dat de afstand die ze nodig hadden om vooruit te komen? Ze heeft een oude foto van het ouderlijk huis op de grond in Utrecht CS geplakt en de Utrechtenaren onbewust laten helpen met het loslopen van de verbintenis met thuis. Na de avondspits daar gelegen te hebben is dit er van over.
Ze quote het gedicht van Crone dat daar te vinden is:“en hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg”.
Marieke Maesen zegt met betrekking tot haar ingezonden werk:” Of je een verandering ervaart als ‘progress’ of juist als achteruitgang is afhankelijk van vele persoonlijke factoren; wereldbeeld, normen & waarden, belevingswereld... Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Niets is zwart-wit”.
Walburgis Meijers schrijft: De veranderingen na elke verflaag waren net zo fascinerend als het voortdurende eb- en vloedverschil, de luchten boven het wad. Dit proces is mijn progress.
De deelnemers aan het kunstproject hebben iedere kun eigen invulling gegeven aan dit thema. Dat maakt de groepsexpositie ook zo interessant.
De deelnemende kunstenaars zijn: Theo Schouten, Arthur Willemse, Jasmijn Duterloo, Charlotte Burgmans, Anja van Rijen, Marieke Maesen, Mainkunstenaars, Walburgis Meijers, Peter van Beveren.

Galerie Tuur is geopend op elk eerste volle weekend van de maand zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Tevens op afspraak.
Extra: Atelierweekend keramiek: 24 + 25 maart 12 - 17 uur
Odd Kunstroute: Hemelvaartsdag 10 mei 11 - 18 uur

Openingstijden

De galerie is geopend op elke eerste weekend van de maand op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Mocht je op een andere dag willen komen kan dit natuurlijk na een telefonische afspraak: 077-351 39 08 / 06-480 609 39

Stuur een bericht naar "Galerie Tuur"