Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54

Expositie is afgelopen

De Diva

Tentoonstelling 07-07-2019 t/m 23-08-2019 > Terneuzen
Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54 De Diva
sieraden van Ineke Otte
Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54 De Diva (2)
Maria Callas, schilderij van Rineke de Jong
Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54 De Diva (3)
Dutch diva, keramisch beeld van Mia America
Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54 De Diva (4)
Divaschilderij van Kim Rijntjes
Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54 De Diva (5)
Halssieraad van Frans Beelen
Tentoonstelling “De Diva” in Lokaal 54
7 juli t/m 23 augustus

In vervolg op de tentoonstelling “Mathilde komt thuis” in het kader van het zeer geslaagde Mathildefestival in Terneuzen van vorig jaar, organiseert Anne Mannaerts van Lokaal 54 in samenwerking met de “Stichting Mathildedag Terneuzen” voor dit jaar een tentoonstelling met het thema: “De Diva”.
Omdat Mathilde (Willink) in Terneuzen is geboren is het de bedoeling om haar geboortedag op 7/7 te vieren met een tentoonstelling waarbij een zo breed mogelijke invulling gegeven wordt aan het begrip Diva. Het thema beperkt zich deze keer niet alleen tot Mathilde, maar elke bekende diva of zelfs een fantasiediva is welkom als onderwerp.Een aantal van 21 kunstenaars uit binnen en buitenland hebben zich ingeschreven voor deelname met schilderijen, beelden en sieraden.

De kunstenaars die deelnemen met schilderijen zijn:
Kim Rijntjes (gemengde techniek), Adrian Stahlecker, Roeland van der Kley, Rineke de Jong, Carmen Milhous, Bernadette Schampers, Sia Braakman, Dido de Beer, Hanneke Hielkema, Isabelle Bossuyt, Anja Tiberius, Tine Dekkers, Fati Drachman en Dany Verbeke.
Kunstenaars met ruimtelijk werk zijn:
Mia America met keramiek, Nel Knoop met keramiek/brons, Loes Knoben met brons, Loes Muller met beelden van div. mat. en Anne Mannaerts met assemblage
Kunstenaars met sieraden zijn: Ineke Otte en Frans Beelen.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken.
De galerie is geopend van woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur.
Galerie & Kunstcafe Lokaal 54
Nieuwstraat 54
4531 CX Terneuzen
www.annemannaerts.nl

Mathildedag 7-7-2019
Op 7 Juli 2019 zal de tweede Mathildedag in Terneuzen gevierd worden. In tegenstelling tot wat Mathilde zou willen, doen we dit deze keer vrij bescheiden. Haar 81-ste verjaardag zal overigens niet sober zijn. We gaan uitpakken met een kunstenexpositie met als thema ‘De Diva’, waaraan 21 kunstenaars uit binnen- en buitenland deelnemen met schilderijen, beelden en sieraden en waarbij ook stadsomroeper Marco van Avermaete zich zal laten horen.
Wie er altijd al eens van gedroomd heeft om als diva voor de dag te komen kan op 7 Juli 2019 die kans aangrijpen door eens echt lekker over je grenzen heen te stappen door als een echte diva naar het verjaardagsfeestje van Mathilde te komen in de
Nieuwstraat van Terneuzen.

Opening van de Mathildesalon in tapasrestaurant 't Zusje.
De Gemeente Terneuzen heeft aangegeven dat zij graag een straat, laan of plein naar Mathilde willen vernoemen. Haar geboortestad zal nooit vergeten dat zij hier op 7 Juli1938 geboren werd, door op diverse plaatsen aan haar te herinneren. De Mathilde salon is daar een mooi begin van. In de Mathildesalon zal ook het drieluik van kunstenaar Roeland van der Kley te zien zijn. Zo krijgt ook die herinnering aan Mathilde een vaste plek in de stad die voor iedereen te bezoeken is die het werk wil zien.

Programma
- 13.00 u. Inloop bij Galerie & Kunstcafé Lokaal 54 van Anne Mannaerts.
- 14.00 u. Taartje en kop koffie/thee voor alle bezoekers en kunstenaars die aan de ‘Diva tentoonstelling’ deelnemen.
- 14.45 u. Aankomst van de Diva van Terneuzen en de onthulling van haar Diva portret en een kort toespraakje van Roeland van der Kley (initiatiefnemer van de Mathildedag Terneuzen).
- 15.00 u. Officiële opening van de Diva tentoonstelling met een toespraak van Wethouder van Cultuur Frank van Hulle.
- 16.00 u. Opening van de Mathildesalon bij Restaurant ‘t Zusje (± 50 meter van Lokaal 54)
- 18.00 u. Afsluiting van de Mathildedag bij Galerie Lokaal 54 en start van het Mathilde diner bij Restaurant ‘t Zusje (tijdig reserveren via de reserveringslijn van het Zusje op 0115 72 88 80 en vol = helaas vol).

De tentoonstellingen in Lokaal 54 zijn meestal groepstentoonstellingen, waaraan 6 of 7 kunstenaars deelnemen. Na ca. 2 maanden wordt er gewisseld met andere kunstenaars. Per jaar zijn er 5 tentoonstellingen. Het aanbod van kunstdiciplines is divers. Meestal bestaat het uit 2 dimensionaal werk (schilderijen, grafiek,foto's enz.), ruimtelijk werk (beelden, objecten) en sieraden.
Daarnaast is er de vaste collectie beelden van Anne Mannaerts die permanent te bezichtigen is.
De galerie wordt gecombineerd met een cafe-gedeelte, zodat met ook iets kan drinken.

Openingstijden

geopend: woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur.
Buiten deze tijden op afspraak.
In verband met de winterstop is het Lokaal in januari en februari gesloten.

Contact

Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54
Nieuwstraat 54, Terneuzen
4531 CX Terneuzen
Nederland
Tel: 0115 454629

www.annemannaerts.nl

138 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie / Atelier / Cafe Lokaal 54