Galerie Art Depot

Expositie is afgelopen

Jas en Kobe

Tentoonstelling 02-09-2016 t/m 30-11-2016 > Bonheiden
Galerie Art Depot Jas en Kobe
Galerie Art Depot Jas en Kobe (2)
JAS, (Johan Adriaan Smit, geboren in Hillegom 1945 en overleden in 2002) was een schilder die zich liet inspireren door de kleuren van de tulpenvelden in de bollenstreek. Hij schilderde met dikke pasteuze zelfgemaakte verf. Daarnaast maakte hij met bloemen en bloembollen vele installaties zoals die van de Hofvijvers in Den Haag en de Antwerpse 'Blue Arcken’. Hij verwierf een internationale reputatie mede door zijn zelf ontworpen veelkleurig waskrijt, dat door hemzelf maar ook door kunstenaars als Willem de Kooning en Karel Appel dankbaar werd gebruikt.

De sculpturen van KOBE (Jacques Saelens geboren in Kortrijk 1950, overleden in 2015) vragen erom aan alle kanten bekeken te worden. Dan dringt pas goed door dat zijn vrouwen, zijn paarden, zijn ruiters, altijd ‘kloppen’. Dat is te danken aan de wijze waarop Kobe de realiteit benaderde; hij combineerde verschillende gezichtspunten in één sculptuur. Hij zocht de grenzen tussen figuratie en abstractie op door een spel te spelen met de wetten van twee- en driedimensionaliteit.
Galerie Art Depot Bonheiden
Galerie Art Depot Bonheiden (2)

werken van oa:
William Sweetlove-Don Ken-Jörg Döring-Herman Brood- Arne Quinze-Guy Olivier-Christian Silvain-Frank Slabbinck-Jan Latinne-Gilbert Swimberghe-JAS-Kamagurka-Anton Heyboer-Kobe-Chris Verkaemer-Cel Overberghe ..enz.

Openingstijden

zaterdag en zondag 14 tot 18 uur

Stuur een bericht naar Galerie Art Depot