Galerie Art Depot

Expositie is afgelopen

Igor Tcholaria en Kobe : museumstukken

Tentoonstelling 30-10-2020 t/m 20-12-2020 > Bonheiden
Igor Tcholaria (Rusland): Impressionistische schilderijen

Op het eerste gezicht lijken de schilderijen van Tcholaria een ongeordend tafereel. Echter de kunstenaar orkestreert zijn voorstelling precies. Elke kleur straalt een gevoel uit door de specifieke textuur waarmee ze zijn ontstaan. Tcholaria brengt laag op laag op laag aan. Schept structuur en diepte in zijn werk door delen van de lagen verf weer weg te halen. De figuratieve en ook kubistische karakters die ontstaan zijn een knipoog naar de oude meesters die hem eerder inspireerden.

Kobe (Italië): Oerbeelden in brons

Typerend is de verfijnde afwerking van zijn beelden. Inhoudelijk verwijst Kobe's werk naar de ideeën van de bekende psycholoog Carl Jung. Deze laatste geloofde dat de mens veelal onbewust voortgedreven wordt door archetypen die in alle tijden gereproduceerd worden. Kobe's oeuvre laat deze oerbeelden zien op een eigentijdse manier en met een herkenbaar handschrift van de kunstenaar. Een handschrift dat zich kenmerkt door gladde, platte en wegglijdende vormen en eenvoudige lijnen.
Galerie Art Depot Bonheiden
Galerie Art Depot Bonheiden (2)

werken van oa:
William Sweetlove-Don Ken-Jörg Döring-Herman Brood- Arne Quinze-Guy Olivier-Christian Silvain-Frank Slabbinck-Jan Latinne-Gilbert Swimberghe-JAS-Kamagurka-Anton Heyboer-Kobe-Chris Verkaemer-Cel Overberghe ..enz.

Openingstijden

zaterdag en zondag 14 tot 18 uur

Stuur een bericht naar Galerie Art Depot