Galerie Art Depot

Expositie is afgelopen

JAS en KOBE 2 X Grand Cru

Tentoonstelling 20-01-2024 t/m 25-02-2024 > Bonheiden
Galerie Art Depot JAS en KOBE 2 X Grand Cru
kkk
Galerie Art Depot JAS en KOBE 2 X Grand Cru (2)
kk
Galerie Art Depot JAS en KOBE 2 X Grand Cru (3)
k
Galerie Art Depot JAS en KOBE 2 X Grand Cru (4)
-k
Galerie Art Depot JAS en KOBE 2 X Grand Cru (5)
--k
JAS schilderijen met dikke pasteuze olieverf geschilderd met kwast en pallet.

“Wanneer ik schilder, dan denk ik niet, ik luister naar de geluiden van de Noordzee en krijsen van de meeuwen. Het riet en de kleur van de geestgrond, het helmgras dat zo bijzonder van kleur is. Dat beweegt, net als ik. Ik glij uit op het doek en vloek inwendig. De natuur helpt mij een handje. Soms is het raak. April ontluikt, en bam.... daar komt de kleur, met geweld. Vroeg geel koningsblauw. Zo gebeurt het in mijn schilderijen. Kunst gaat op(nieuw)-bloeien!”

KOBE bronzen belden als juwelen ongeëvenaard in afweking en patina

De sculpturen van Kobe vragen er om aan alle kanten bekeken te worden. Dan dringt pas goed door dat zijn vrouwen, zijn paarden, zijn ruiters, altijd ‘kloppen’. Dat is te danken aan de wijze waarop Kobe de realiteit benadert; hij combineert verschillende gezichtspunten in één sculptuur. Hij zoekt de grenzen tussen figuratie en abstractie op door een spel te spelen met de wetten van twee- en driedimensionaliteit. Razend knap, want hiervoor zoekt én vindt hij vormoplossingen die steeds weer verrassen. Door complexe vervormingen ontstaan figuren die vrolijk, roerend, kwetsbaar en dapper tegelijk zijn; en bovenal volledig zichzelf. Ze worden gekenmerkt door een tijdloos innerlijk evenwicht.
Galerie Art Depot Bonheiden
Galerie Art Depot Bonheiden (2)

werken van oa:
William Sweetlove-Don Ken-Jörg Döring-Herman Brood- Arne Quinze-Guy Olivier-Christian Silvain-Frank Slabbinck-Jan Latinne-Gilbert Swimberghe-JAS-Kamagurka-Anton Heyboer-Kobe-Chris Verkaemer-Cel Overberghe ..enz.

Openingstijden

zaterdag en zondag 14 tot 18 uur

Stuur een bericht naar Galerie Art Depot