Lego Lima

Expositie is afgelopen

Verbinding - een expositie in het kader van de Maand van de Grafiek

Tentoonstelling 18-10-2016 t/m 30-10-2016 > Amsterdam
Lego Lima Verbinding - een expositie in het kader van de Maand van de Grafiek
Verbinding
De Braziliaans-Nederlandse Lego Lima verbindt Nederlandse en Braziliaanse grafiek. Beide landen hebben een rijke grafische traditie en de uitwisseling staat altijd garant voor mooie, spannende en gevarieerde tentoonstellingen. Ditmaal werkt Lego samen met de Braziliaanse graficus/curator Armando Sobral en projectleider/curator Joyce Gabeler.
Naast Sobral en Lima nemen Alexandre Sequeira, Elaine Arruda, Pablo Mufarrej, Veronique Isabelle, Hanna de Haan, Emmy Dijkstra, Hilda Boer, Mariken Oltheten, Joyce Ennik en anderen deel aan deze expositie. Elke dag van 11-17 uur is de expositieruimte open. Tijdens de expositie zijn ook documentaires te zien over Braziliaanse grafiek en vinden ontmoetingen met de kunstenaars plaats. Na de tentoonstelling in Amsterdam zal een deel van de expositie naar Brazilië reizen.

De expositie vindt plaats in Amsterdam House of Arts & Crafts, Oudeschans 21 in Amsterdam in het kader van de Maand van de Grafiek.
Lego Lima Amsterdam

Lego Lima is afkomstig uit Brazilië en woont en werkt vanaf 1992 in Nederland. Haar zeer herkenbare en expressieve werk ontving al veel lovende kritieken, en werd meermalen onderscheiden. Zo won ze de meest prestigieuze grafiekprijs van haar geboorteland, de prijs van de biënnale van Curitiba. Lego Lima exposeerde onder meer in Brazilië Nederland, België, Slovenië, de VS en Japan. Recente highlights waren onder andere exposities in het Museum voor Moderne Kunst in Campinas, Brazilië, en in Museum de Wieger in Deurne, Nederland.
De grote expressieve kracht én het unieke lijnenspel in haar gravures zijn de twee elementen die in bijna alle beschouwingen over haar werk terugkeren.
Het eerste, de expressieve kracht, is een direct gevolg van de gepassioneerdheid waarmee Lego Lima werkt. Het lijnenspel – grillig, onverwacht, speels en uiterst oorspronkelijk – is dé handtekening van Lego Lima. Aan de lijnen ontlenen Lego’s gravures hun dynamiek en beweeglijkheid en hun wonderlijke, robuuste schoonheid.

Contact

Lego Lima
Frans de Wollantstraat 10
1018 SC Amsterdam Amsterdam
Nederland
Tel: 0206004897 / 06 22141364

www.legolima.nl

525 dagen geleden bijgewerkt

  • Grafiek
  • Installatie

Stuur een bericht naar Lego Lima