Liesbeth Boon

Expositie is afgelopen

LED - Licht En Donker

Tentoonstelling 24-01-2022 t/m 10-04-2022 > Veghel
Liesbeth Boon LED - Licht En Donker
Glaskunst op LED-licht
De Compagnie presenteert monumentale glaskunst van Master-Glass op de Noordkade.

Als sterren lichten ze op in de donkere silo’s. Verlichte ‘ramen’ die kleur en leven brengen in de duisternis. Met de expositie van Master-Glass sluit de Compagnie aan bij het internationale jaar van het glas. Nog niet eerder werden werken van vlakglas op deze manier gepresenteerd. Het zijn zeer verschillende werken, van glas in lood tot gefused en appliqué, van woeste kleuren tot subtiele verlopen. Ze geven een uniek beeld van glas als kunstenaarsmedium en geven de ruimtes van de Wiebenga silo tot 10 april een betoverende sfeer.

Master-Glass
Het platform Master-Glass vertegenwoordigt een groep beeldend kunstenaars die zich heeft gespecialiseerd in het werken met vlakglas. Voor de expositie zijn alle werken uitgevoerd in hetzelfde formaat van 60x60 centimeter. Dit maakt het tot ramen die zicht geven op de diverse persoonlijkheden en stijlen.
De getoonde werken zijn van Anja van Aalen, Astrid Ballijns, Dagmara Gielen-Bernacka, Erwin Kuunders, Evelien de Bruijn, Liesbeth Boon, Mieke Manders, Monique Vaes, Susanne Vreeburg, Sybille Gielen, Titia Felderhof en Wim Gielen.

De werking van licht
Monumentaal glas is vooral aan architectuur gerelateerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het blazen van glas. Monumentaal ontwerpen betekent ruimtelijke toepassing en roept allerlei vragen op. Wat doet het glas met de ruimte? Wat doen licht en kleur? Wat doet de ruimte met het licht? Vragen waarvoor de kunstenaars moeten kunnen denken en werken op groot formaat. De getoonde werken vormen een kijkje hierop.

Praktische informatie
De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel
Adres: Verlengde Noordkade 10-12, 5462 EH Veghel
Parkeren: bij P1, Cultuurfabriek.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 14.00 – 17.00 uur.
Internet: www.decompagnie.art - www.master-glass.nl

Wanneer ik werk met glas, schilder ik met licht en sfeer. Glas is voor mij een heel verleidelijk en uitdagend materiaal. Een mooi ontwerp maken in overeenstemming met wensen en behoeften die er zijn, dat is voor mij een echte uitdaging. Zorgen dat je raam of wand niet alleen lichtvanger maar vooral een blikvanger wordt.
Daarnaast vind ik het heerlijk om liefhebbers te leren om zelf iets moois met glas te maken.

Opdrachten en vrij werk
Ik werk met vlakglas en gebruik verschillende technieken, zoals glas in lood, glasappliqué en brandschilderen. In de toekomst behoren warm-glas-technieken, zoals fusen ook tot de mogelijkheden.

Restauratie
Van (gebrandschilderd) glas in lood.

Workshops
Voor wie zelf aan de slag wil.

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak.

Stuur een bericht naar Liesbeth Boon