De Vensterbank

Meer...
Expositie is afgelopen

De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space

Tentoonstelling 10-06-2018 t/m 14-10-2018 > Amersfoort
De Vensterbank De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space

Object Space (detail) van Lenneke van der Goot
Foto Jolanda Meulendijks

De Vensterbank De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space (2)

Object Space (detail) 2018 van Lenneke van der Goot | krijt, krijtobjecten, tape, papier, bordverf | Foto: Jolanda Meulendijks

De Vensterbank De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space (3)

Object Space (detail) van Lenneke van der Goot | krijt, krijtobjecten, tape, papier, bordverf
Foto: Jolanda Meulendijks

De Vensterbank De Vensterbank van Lenneke van der Goot | Object Space (4)

Lenneke van der Goot voor installatie 'Object Space' in De Vensterbank | Foto: Jolanda Meulendijks

De Vensterbank is t/m 30 september van Lenneke van der Goot. Zij vulde de ruimtes achter glas met gestapelde krijtobjecten, krijtgruis en elkaar eeuwig doorkruisende lijnen van tape en krijt.

Van der Goots Object Space is de zus van Object Field, een krijtinstallatie die zij maakte voor de tentoonstelling KRIJT, momenteel bij kunsthal KAdE in Amersfoort. Het idee voor de werken kreeg Van der Goot bij de anekdote dat er onder de rivieren in NL met afgedankte gipsen (kerkelijke) beelden werd gekrijt. Tekenen met brokken gips werd het uitgangspunt voor beide installaties: "Ik deed het vroeger ook, dat je steentjes vond, waar je mee kon tekenen. Dan maak je iets, door iets anders te vernietigen, dat vind ik fascinerend."

Op het grote stoeptegelveld bij KAdE ging Van der Goot de lucht in door de afgesleten krijtobjecten te stapelen en rangschikken. Bij De Vensterbank deed zij dat ook en verkende de ruimtes verder in verticale, horizontale en diagonale richting. Door de tekeningen op achterwand, raam en tussengelegen delen, ontstaat een wisselwerking tussen de verschillende ruimtelagen die zich steeds op een andere manier tot elkaar verhouden op het moment dat een voorbijganger De Vensterbank passeert.

De Vensterbank ging natuurlijk ook op bezoek in het atelier van Van der Goot in Amsterdam en sprak met de kunstenaar. Een verslag in woord en beeld vindt u op devensterbank.nl.

Object Field van Lenneke van der Goot is t/m 19 augustus 2018 te bezoeken in Kunsthal KAdE te Amersfoort binnen de tentoonstelling Krijt. Het nostalgie oproepende teken- en schrijfmateriaal op schoolbordenondergrond staat centraal in de groepstentoonstelling KRIJT met nieuw werk van zeventien Nederlandse kunstenaars en een aantal bijzondere internationale bruiklenen.
Voor meer informatie over deze tentoonstelling zie www.kunsthalkade.nl.

Kunsthal KAdE en De Vensterbank liggen beide op loopafstand van het centraal station Amersfoort.

De Vensterbank

  • Diversen

De Vensterbank is gevestigd aan Bergstraat 32 te Amersfoort. Pal aan de stoep twee ramen, twee vensterbanken. Op en boven deze vensterbanken zweven beelden van allerlei pluimage van kunstenaars van allerlei pluimage. ‘Slow Art’ op de stoep in het voorbijgaan; kijken, ontdekken en ongeremd gluren.
Elke vier maanden toont een kunstenaar zijn/haar werk in deze twee ruimtes van 155 x 100 x 20 cm. Geen bordjes of namen op de ramen, wel de sitevermelding en een QR-code. Middels deze QR-code kan ter plekke informatie opgehaald worden over het getoonde werk/installatie en de kunstenaar. Het werk is rechtstreeks te koop bij de kunstenaar.
De website biedt middels interviews en foto’s een kijkje in het atelier van de kunstenaar, verhaalt over drijfveren en motivatie, en wil de kijker een achteromdeurtje bieden.

Openingstijden

De Vensterbank is zeven dagen per week te bezichtigen en verlicht van 8.00 tot 23.00 uur.

De Vensterbank Amersfoort

De Vensterbank van Olphaert den Otter | 2018-2019

De Vensterbank Amersfoort (2)

De Vensterbank van Ilse Leenders | 2018

De Vensterbank Amersfoort (3)

De Vensterbank van Frank Halmans | 2015

De Vensterbank Amersfoort (4)

De Vensterbank van Couzijn van Leeuwen | 2013

Stuur een bericht naar "De Vensterbank"