De Vensterbank

Expositie is afgelopen

Mycose city 36 | Pim Palsgraaf

Tentoonstelling 14-07-2019 t/m 13-10-2019 > Amersfoort
De Vensterbank Mycose city 36 | Pim Palsgraaf
Pim Palsgraaf in zijn atelier bij het werk 'Mycose city 36'
De Vensterbank Mycose city 36 | Pim Palsgraaf (2)
detail van 'Mycose city 36' 2019 | mixed media
De Vensterbank Mycose city 36 | Pim Palsgraaf (3)
detail van 'Mycose city 36' 2019 | mixed media
Mycose city 36 | De Vensterbank van Pim Palsgraaf

Vanaf 14 juli woekert het werk van beeldend kunstenaar Pim Palsgraaf in De Vensterbank. Kleine zanderige huisjes buitelen over elkaar, en groeien tegen de wanden op. Staketsels van gevonden materiaal, samengevoegd tot een installatie met een bijna apocalyptische sfeer, dreigend, maar ook met een niet mis te verstane juichende kracht.
Deze chaotische opeenstapeling is t/m 13 oktober 2019 te bezichtigen op de stoep van Bergstraat 32 te Amersfoort.

Het werk maakt deel uit van de serie 'Mycose city'. Een serie, bestaande uit architectonische structuren die weer gebaseerd zijn op hoe mycose, een verzamelnaam voor schimmels, groeit.
Zoals Palsgraaf (Gouda, 1979) rondstruint op zoek naar materialen (van afval, via Marktplaats, of in verlaten panden waar hij werkt), zo groeien en woekeren zijn werken. "Ik struin wat, totdat ik een vorm vind waarmee ik iets kan."
En dan die ene belangrijke vraag; wanneer is het werk af, wanneer is het woekeren klaar? "Vaak weet ik dat wel." Maar juist dat woekeren, die twijfel is belangrijk. "Als ik die twijfel niet meer heb, betekent het dat ik op de gebaande weg zit, de ontwikkeling zit juist in die twijfel."

De Vensterbank bracht een bezoek aan het Rotterdamse atelier van de kunstenaar. Lees op de website hoe Palsgraaf te werk gaat in zijn atelier, en vaak ook in de buitenwereld zijn werkplaats vindt.

DeVensterbank.nl
De Vensterbank van Pim Palsgraaf
14 juli t/m 13 oktober 2019
PimPalsgraaf.nl

Nog een tip:
Deze zomer is Palsgraaf weer actief binnen het project If Paradise Is Half As Nice (IPIHAN). IPIHAN editie 9 vindt dit jaar plaats in Zeitz, Duitsland. Volg hem en de andere kunstenaars via www.ipihan.com
De Vensterbank Amersfoort
De Vensterbank van Olphaert den Otter | 2018-2019
De Vensterbank Amersfoort (2)
De Vensterbank van Ilse Leenders | 2018
De Vensterbank Amersfoort (3)
De Vensterbank van Frank Halmans | 2015
De Vensterbank Amersfoort (4)
De Vensterbank van Couzijn van Leeuwen | 2013

De Vensterbank is gevestigd aan Bergstraat 32 te Amersfoort. Pal aan de stoep twee ramen, twee vensterbanken. Op en boven deze vensterbanken zweven beelden van allerlei pluimage van kunstenaars van allerlei pluimage. ‘Slow Art’ op de stoep in het voorbijgaan; kijken, ontdekken en ongeremd gluren.
Elke vier maanden toont een kunstenaar zijn/haar werk in deze twee ruimtes van 155 x 100 x 20 cm. Geen bordjes of namen op de ramen, wel de sitevermelding en een QR-code. Middels deze QR-code kan ter plekke informatie opgehaald worden over het getoonde werk/installatie en de kunstenaar. Het werk is rechtstreeks te koop bij de kunstenaar.
De website biedt middels interviews en foto’s een kijkje in het atelier van de kunstenaar, verhaalt over drijfveren en motivatie, en wil de kijker een achteromdeurtje bieden.

Openingstijden

De Vensterbank is zeven dagen per week te bezichtigen en verlicht van 8.00 tot 23.00 uur.

Stuur een bericht naar "De Vensterbank"