Snijder&CO

Expositie is afgelopen

Openstelling atelier Handgeschilderd behang

Tentoonstelling 09-02-2018 t/m 11-03-2018 > Rotterdam
Snijder&CO Openstelling atelier Handgeschilderd behang
Het atelier aan de Koningsveldestraat 14
Snijder&CO Openstelling atelier Handgeschilderd behang (2)
Voorbeelden van handgeschilderd behang bij Depot Rotterdam
Snijder&CO Openstelling atelier Handgeschilderd behang (3)
Lepelaar in Hollands landschap (onderdeel van 'De kamer in het rond')
Snijder&CO Openstelling atelier Handgeschilderd behang (4)
In het atelier van Snijder&CO kunt u kennismaken met het traditionele ambacht handgeschilderd behang. U krijgt hier inzicht in de Europese beïnvloeding van de Nederlandse behangsels, in het bijzonder het panoramische behang uit de 17de en 18de eeuw.

Snijder&CO heeft dit jaar een nieuw atelier in een schoolgebouw uit 1912. Daar kunt u onder andere een zogenaamde ‘Kamer in het rond’ zien. Het met de hand geschilderde behang is een ambacht dat ruim 200 jaar niet meer wordt uitgevoerd maar in de 16de en 17de enorm populair is geweest. Er is vooral belangstelling vanuit de erfgoedsector aangezien 95 procent van dit behang is verdwenen naar het buitenland.

Bezoekers krijgen tijdens de open dagen uitleg over hoe het behang vervaardigd wordt, wat de oorsprong is en welke invloeden er zijn. Denk aan Goblins, Goudleer, Fresco’s en ook de Europese Grand Tour die van groot belang zijn geweest voor de voorstellingen op behangsels.

Omdat Snijder&CO het belangrijk vindt iedereen persoonlijk te kunnen spreken, kan men vooraf aangeven welke data of tijd men wil langskomen. Het gaat om de onderstaande data en tijden:

vrijdag 9 februari, 10-13 uur
zaterdag 10 februari, 10-13 uur
vrijdag 2 maart, 10-13 uur
zaterdag 3 maart, 10-13 uur
zaterdag 10 maart, 10-13 uur
zondag 11 maart, 11-14 uur

Reserveren kan via de website van Snijder&CO.

Locatie: Koningsveldestraat 14, studio 101/102, Rotterdam
Snijder&CO Rotterdam
Marcelo Gimenes en Jaap Snijder, de behangkunstenaars van Snijder&CO in hun atelier in Rotterdam (Liskwartier).
Beschilderd behang is een oer-Hollandse ambacht geweest en zeer populair van 1670 tot 1800. In de 19de eeuw is het nagenoeg geheel verdwenen.. tijd om dit werk weer te doen herleven..meer informatie: www.snijder-co.nl
Snijder&CO Rotterdam (2)
Beschilderd behang, Konings kraanvogel, 3 panelen van 75 x 170 cm
Snijder&CO Rotterdam (3)
Handgeschilderd behang, Goudfazant met hen 200 x 220 cm, muurverf op renovatievlies.
Snijder&CO Rotterdam (4)

Behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke voorstellingen. Hun iconische behangsels zijn volledig met de hand vervaardigd zodat de ambachtelijke technieken in ere worden gehouden. Net als de grote Nederlandse behangselschilders zoals Aert Schouman en Jurriaan Andriessen schilderen met veel geduld bloemen, planten en vogels.

Inspiratie halen zij overwegend uit de Europese natuur. In tegenstelling tot Chinoiserie, is het handgeschilderde behang van Snijder&CO een contemporaine versie van deze historische voorganger. Vandaar dat zij hun tuinen van papier met een knipoog ook wel Dutchoiserie noemen. Zij werken uitsluitend met lokale pigmentverf en hoogwaardig vliesbehang waardoor er een volledig Nederlands kwaliteitsproduct ontstaat.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Snijder&CO"