Snijder&CO

Expositie is afgelopen

MOA-Café: Snijder&CO en René Dessing

Tentoonstelling 29-07-2018 t/m 29-07-2018 > Bunnik
Snijder&CO MOA-Café: Snijder&CO en René Dessing
Behangkunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder schilderen het behangsel voor Museum Oud Amelisweerd.
Op vrijdag 29 juni vindt de tweede editie van MOA-Café plaats. Deze keer ontvangen we niet één, niet twee, maar wel drie gasten! We gaan in gesprek met JAAP SNIJDER en MARCELO GIMENES van Snijder&CO hand-painted wallpaper en RENÉ DESSING, directeur SKBL Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen.

Behangkunstenaars Snijder en Gimenes zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang. Speciaal voor de tentoonstelling 'Flower Power' maakten zij een kleurrijk behangkunstwerk dat was geïnspireerd op het oude behang dat de muren van het landhuis tot op de dag van vandaag nog siert. Het werk 'Tijdperk van bloei' is te bewonderen in de hal van het museum.

meer informatie en aanmelden via: https://www.moa.nl/nl/News/MOAcafeSnijderCo
Snijder&CO Rotterdam
Marcelo Gimenes en Jaap Snijder, de behangkunstenaars van Snijder&CO in hun atelier in Rotterdam (Liskwartier).
Beschilderd behang is een oer-Hollandse ambacht geweest en zeer populair van 1670 tot 1800. In de 19de eeuw is het nagenoeg geheel verdwenen.. tijd om dit werk weer te doen herleven..meer informatie: www.snijder-co.nl
Snijder&CO Rotterdam (2)
Beschilderd behang, Konings kraanvogel, 3 panelen van 75 x 170 cm
Snijder&CO Rotterdam (3)
Handgeschilderd behang, Goudfazant met hen 200 x 220 cm, muurverf op renovatievlies.
Snijder&CO Rotterdam (4)

Behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke voorstellingen. Hun iconische behangsels zijn volledig met de hand vervaardigd zodat de ambachtelijke technieken in ere worden gehouden. Net als de grote Nederlandse behangselschilders zoals Aert Schouman en Jurriaan Andriessen schilderen met veel geduld bloemen, planten en vogels.

Inspiratie halen zij overwegend uit de Europese natuur. In tegenstelling tot Chinoiserie, is het handgeschilderde behang van Snijder&CO een contemporaine versie van deze historische voorganger. Vandaar dat zij hun tuinen van papier met een knipoog ook wel Dutchoiserie noemen. Zij werken uitsluitend met lokale pigmentverf en hoogwaardig vliesbehang waardoor er een volledig Nederlands kwaliteitsproduct ontstaat.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Snijder&CO"