Snijder&CO

Expositie is afgelopen

Behangkunstwerk Snijder&CO in landhuis Oud Amelisweerd

Tentoonstelling 16-06-2020 t/m 31-10-2020 > Bunnik
Snijder&CO Behangkunstwerk Snijder&CO in landhuis Oud Amelisweerd
Het kunstwerk 'Tijdperk van Bloei' 2018, in opdracht vervaardigd voor Museum Oud Amelisweerd, geinspireerd op de behangsel van het prachtige landhuis in Bunnik, door behangkunstenaar Marcelo Gimenes en Jaap Snijder.
Snijder&CO Behangkunstwerk Snijder&CO in landhuis Oud Amelisweerd (2)
Prachtige landhuis Oud Amelisweerd (Pop-up museum i.s.w.m. Museum Huis Doorn, Kasteel Amerongen e.a.)
Museum Huis Doorn organiseert van 16 juni tot 31 oktober de tentoonstelling "My Home, My Castle". Met onder andere werken van diverse kunstenaars hebben zich laten inspireren door het verhaal achter dit unieke historische landhuis dat dit jaar 250 jaar bestaat.Meer informatie: www.popupmoa.nl
Snijder&CO Rotterdam
Marcelo Gimenes en Jaap Snijder, de behangkunstenaars van Snijder&CO in hun atelier in Rotterdam (Liskwartier).
Beschilderd behang is een oer-Hollandse ambacht geweest en zeer populair van 1670 tot 1800. In de 19de eeuw is het nagenoeg geheel verdwenen.. tijd om dit werk weer te doen herleven..meer informatie: www.snijder-co.nl
Snijder&CO Rotterdam (2)
Beschilderd behang, Konings kraanvogel, 3 panelen van 75 x 170 cm
Snijder&CO Rotterdam (3)
Handgeschilderd behang, Goudfazant met hen 200 x 220 cm, muurverf op renovatievlies.
Snijder&CO Rotterdam (4)

Behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke voorstellingen. Hun iconische behangsels zijn volledig met de hand vervaardigd zodat de ambachtelijke technieken in ere worden gehouden. Net als de grote Nederlandse behangselschilders zoals Aert Schouman en Jurriaan Andriessen schilderen met veel geduld bloemen, planten en vogels.

Inspiratie halen zij overwegend uit de Europese natuur. In tegenstelling tot Chinoiserie, is het handgeschilderde behang van Snijder&CO een contemporaine versie van deze historische voorganger. Vandaar dat zij hun tuinen van papier met een knipoog ook wel Dutchoiserie noemen. Zij werken uitsluitend met lokale pigmentverf en hoogwaardig vliesbehang waardoor er een volledig Nederlands kwaliteitsproduct ontstaat.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Snijder&CO"