Snijder&CO

Expositie is afgelopen

Handgeschilderd behang van Snijder&CO nu op vakbeurs MONUMENT

Tentoonstelling 17-05-2022 t/m 19-05-2022 > Den Bosch
Snijder&CO Handgeschilderd behang van Snijder&CO nu op vakbeurs MONUMENT
Behangschilderij Snijder&CO voor Huize Vennebroek. Ruim 32m2 geschilderd en behangen canvas maakt een 'Kamer in het Rond" zoals in de 18de eeuw gebruikelijk was. Wil je meer weten kom dan gratis naar de vakbeurs Monument 2022
Snijder&CO Handgeschilderd behang van Snijder&CO nu op vakbeurs MONUMENT (2)
Behangkunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder hebben een 'vergeten' Nederlandse ambacht na ruim 150 jaar weer nieuw leven ingeblazen. In opdracht geschilderde behangsels worden in een hedendaagse stijl volledig met de hand vervaardigd, net als in de 17e, 18e en vroeg 19de eeuw.?

Het beschilderen van behang is een nauwkeurig proces waar kleuren, vormen, perspectief en lichtval goed op elkaar moeten aansluiten om wanden te transformeren tot illusionistische landschappen.

“Onze behangschilderijen zijn een contemporaine versie van de historische voorgangers."
Tijdens de vakbeurs MONUMENT op 17-18-19 mei tonen wij onder andere ons handgeschilderde behang voor Huize Vennebroek en hoe dit kunstwerk tot stand is gekomen. Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat?

Meld je gratis aan via deze link: https://www.databadge.net/reno2022/reg/mon/?link=a3e443be830fb190c008
Snijder&CO Middelharnis
Marcelo Gimenes en Jaap Snijder, de behangkunstenaars van Snijder&CO in hun atelier Zierikzee.
Beschilderd behang is een oer-Hollandse ambacht geweest en zeer populair van 1670 tot 1800. In de 19de eeuw is het nagenoeg geheel verdwenen.. tijd om dit werk weer te doen herleven..meer informatie: www.snijder-co.nl
Snijder&CO Middelharnis (2)
Homage aan Anny Morpurgo by Snijder&CO
Snijder&CO Middelharnis (3)
Snijder&CO Middelharnis (4)
Atelier in Zierikzee, gevestigd aan het Havenplein!
Geopend op afspraak.

Behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&CO zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang en ontwerpen kleurrijke voorstellingen. Hun iconische behangsels zijn volledig met de hand vervaardigd zodat de ambachtelijke technieken in ere worden gehouden. Net als de grote Nederlandse behangselschilders zoals Aert Schouman en Jurriaan Andriessen schilderen met veel geduld bloemen, planten en vogels.

Inspiratie halen zij overwegend uit de Europese natuur. In tegenstelling tot Chinoiserie, is het handgeschilderde behang van Snijder&CO een contemporaine versie van deze historische voorganger. Vandaar dat zij hun tuinen van papier met een knipoog ook wel Dutchoiserie noemen. Zij werken uitsluitend met lokale pigmentverf en hoogwaardig vliesbehang waardoor er een volledig Nederlands kwaliteitsproduct ontstaat.

Openingstijden

Atelier en showroom in Zierikzee open op afspraak

Contact

Snijder&CO
Havenplein 18 in Zierikzee
4301 CB Middelharnis
Nederland
Tel: +31 6 414 91 226

snijder-co.nl

257 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Architectuur
  • Design
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Snijder&CO