De Ruimte

Expositie is afgelopen

De Ruimte draait door: nieuwe expositie van 30 nov. t/m 6 dec. 2015.

Tentoonstelling 30-10-2015 t/m 06-12-2015 > Geldrop
De Ruimte De Ruimte draait door: nieuwe expositie van 30 nov. t/m 6 dec. 2015.
De Ruimte De Ruimte draait door: nieuwe expositie van 30 nov. t/m 6 dec. 2015. (2)
De Ruimte nodigt van harte uit voor de opening van de nieuwe expositie op zondag 1 november 2015 van 15.00-17.00 uur . De Ruimte presenteert een zestal geweldige kunstenaars: Carolien de Brouwer, Anna van der Horst, Claartje van Oosterum, Lilian Steenhuisen, Joost Verhagen en Carina Weijma.
Carolien de Brouwer (1964) Haar schilderijenreeks 'De eigen-wijze-vrouwen' zijn sterk autobiografisch. De vrouwfiguren vertellen haar verhaal en verbeelden elke stap van haar hoogte- en dieptepunten. Ze zijn het beeldverhaal van haar innerlijke leven dat, net zoals voor ieder mens, vaak moeilijk te vertalen valt. Met een zachtheid van 'fluisterlijnen' benadert zij haar vrouwelijkheid op doek. Deze ingetogen expressie zorgt ervoor dat de betekenis van het werk steeds suggestief blijft en daardoor ruimte laat voor de eigen interpretatie en emoties van de beschouwer.
What can't be said, must be done'. Met deze ene zin vat Anna van der Horst het wezen van haar kunstenaarschap samen. Angst voor het triviale en banale van het persoonlijke verhaal en de ontoereikendheid van de taal maakt dat zij al levenslang, kleuren en vormen gebruikt om haar verhaal te vertellen: de metaforen voor het onzegbare. Zij laat zich hierbij inspireren door de mythologie en religie, de architectuur en natuur. In de huidige expositie toont Anna haar, door de architectuur geïnspireerde objecten. Het zijn fragmenten van gebouwen van paleizen, tempels, kathedralen. Het zijn haar droomkastelen: ‘Castles in Spain'.
Claartje van Oosterum (1957)boetseerkunstenares, maakt figuratieve beelden naar model en beelden die voortkomen uit een ervaring of gevoel. Portret boetseren is haar specialisatie. Lichaam en geest zijn in haar werk nauw verbonden. Niet alleen de uiterlijke vorm is van belang. In de ruimte, die ontstaat tijdens de concentratie, komt een interactie tot stand waardoor zij tot het wezen van het model doordringt.. Echtheid, authenticiteit en een zijnstoestand is wat zij zoekt. Alle universele emoties zoals woede, verdriet, eenzaamheid, vreugde, liefde, dus ook de worsteling ermee, legt zij vast in de klei en in de vorm.
Lilian Steenhuisen (1961) werkt onder de naam 'Liliansbeelden' en maakt figuratieve bronzen beelden. Het niet blijven vasthouden aan zekerheden evenals de liefde is een terugkerend thema in haar werk. Haar stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, en veel beweging. Het omvormen van een blok inflexibele was tot een beeld dat een glimlach kan opwekken of emoties kan oproepen, ervaart zij als iets magisch en maakt het beeldhouwen tot een verslavende bezigheid.
Joost Verhagen(1975), kunstschilder, muralist en 4de jaar student Klassieke Schilderkunsten aan de Koninklijke Academie der Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn schilderstijl van abstracte landschappen en portretten kenmerkt zich met name door grove structuren en een compositiespel van lijnen. Veel van zijn inspiratie voor abstracte landschappen haalt hij uit een periode van zijn leven in het ruige landschap van Australië. Daarnaast vertaalt hij de skylines van de metropolen die hij tijdens zijn vele reizen heeft bezocht in een abstract werk van verticale lijnen en vakken.
Carina Weijma (1969) presenteert foto's uit haar boek 'absorbing life', samengesteld uit haar werk uit de zwart-wit straatfotografie in bijna tien landen ter wereld. Geïnspireerd door de Italiaanse filmstroming 'Neorealisme' creëert zij met haar individuele, suggestieve formule, een zo objectief mogelijke reflectie van het tijdsbeeld waarin we leven. Het werk van Weijma nodigt uit om over onszelf na te denken, over wat ‘leven’ eigenlijk inhoudt, of objectiviteit bestaat, over de vooroordelen die we vaak onbewust hebben bij het zien van iemand buiten de context van zijn eigen cultuur. Haar foto’s laten een krachtige indruk na door de combinatie van emoties, ervaringen en verbeelding.
Hopelijk hebben we je voldoende nieuwsgierig gemaakt en kom je ons bezoeken tijdens onze nieuwe openingstijden: Vrijdag, zaterdag, zondag 14.00-17.00
Molenstraat 2, Geldrop / duur expositie: 30-10-15 t/m 6-12-15 / www.deruimtekunst.nl/ www.facebook.com/ruimtekunst
De Ruimte Geldrop

De Ruimte streeft ernaar kunstenaars in de hedendaagse- en toegepaste kunst een podium te bieden.

Openingstijden

vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 - 17.00 uur

Contact

De Ruimte
Molenstraat 2
5664HV Geldrop
Nederland

www.deruimtekunst.nl

3092 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Diversen

Stuur een bericht naar De Ruimte