Dynamische Keramiekwinkel

Meer...
Expositie is afgelopen

Djoke Reitsma en Alexandra Verwoolde

Tentoonstelling 01-06-2018 t/m 29-09-2018 > Leeuwarden

Djoke Reitsma,
Mijn keramiek is allemaal hand-gedraaid. De laatste jaren leg ik me meer toe op porselein. In tegenstelling tot bijv. aardewerk is dit een lastige kleisoort die moeilijk te draaien is en nogal eens voor verrassingen zorgt na de stook; er ontstaan soms vervorming en vaak een behoorlijke krimp. Dit is echter ook een grote uitdaging, en vooral heel veel oefenen! Ik bewerk mijn keramiek o.a. met schellak; een uitsparingtechniek waardoor er een reliëf ontstaat. Verder decoreer ik veel met speciaal voor porselein samengestelde slibs. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, en daarom zijn er veel vogels, bloemen en organische vormen te zien op mijn werk.

Alexandra Verwoolde,
 
Mooie beelden om naar te kijken? Een kunstenaar in actie? Een enthousiast verhaal? Ik hoop dat ik de mensen die mijn werk zien, iets van het gevoel beleven dat ik heb met het maken van deze beelden. Klei is een oer materiaal, het is zo lekker om te doen!
Van huis uit ben ik ingenieur, maar het werken met klei kan ik niet laten. Iets maken vanuit helemaal niets, met alleen je eigen vingers en een idee, vind ik het mooiste wat er is. Ik maak unica, handgevormde werkstukken, soms gecombineerd met glas. Vaste onderwerpen zijn vrouwen met schwung en humoristische bad- en stoelmannen. Soms maak ik een uitstapje naar een ander thema, zoals grote handen of knappe koppen. Ik werk ook in opdracht. 

Dynamische Keramiekwinkel

Leeuwarden Keramiekstad.
In aanloop naar culturele hoofdstad kan Leeuwarden ook Keramiekstad worden.
Een aanzet daartoe is gegeven in de Kleine Hoogstraat 9
Hier kunnen keramisten hun werk 3 maanden laten zien.
De opening was op 5 september en daarna zal iedere 1e zaterdag v d maand nieuw keramiek gepresenteerd worden.
Laat Leeuwarden Keramiekstad een begrip worden.

Openingstijden

Open
Do. Vr. Za . van 13.00 tot 16.30 uur

Dynamische Keramiekwinkel Leeuwarden
Dynamische Keramiekwinkel Leeuwarden (2)

Stuur een bericht naar "Dynamische Keramiekwinkel"