PontArte

Expositie is afgelopen

Taste of Arte met: A partir del Blanco -Josep Maria Codina

Tentoonstelling 11-03-2016 t/m 11-04-2016 > Maastricht
Taste of Art: Kunst in ieder huis, voor ieder budget

PetitGallery en PontArte starten op 11 maart in de Rechtstraat 87 te Maastricht onder de naam “taste of Art” een nieuwe manier van kennis maken met beeldende kunst. Taste of Art staat voor kunst in elk huis en voor elk budget. In een ontspannen sfeer willen de Maastrichtse galerijen de aandacht vestigen op internationale hedendaagse kunst. Taste of Art is geen elitaire galerie maar een plek om naar kunst te kijken, over kunst te praten. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje tijdens de evenementen van Taste of Art of op afspraak. De opening is op vrijdag 11 maart 19.00 tot 21.00 uur.

Betaalbaar uniek
Marieke Severens van PontArte:
“Of het nu gaat om jonge, onbekende kunstenaars of om reeds gevestigde kunstenaars, een kunstwerk is altijd een waardevolle investering. Dus waarom genoegen nemen met posters of ¨lopende band¨ kunstwerken als je voor een acceptabel bedrag al een uniek werk aan de muur kunt hebben en het verhaal van de kunstenaar kent.”
Florentyna Petit van PetitGallery geeft aan hoe de samenwerking tot stand is gekomen:
“De samenwerking van PetitGallery en PontArte komt voort uit een idee om de kunstenaars van PontArte te laten zien op DE plek in Maastricht voor kunst, de Rechtstraat.”

Josep María Codina
Het eerste evenement van Taste of Art betreft werken van Josep Maria Codina. Een kunstenaar die je uitdaagt op zijn werken te reageren. Is het abstract? Is het figuratief? Is het een schilderij of een tekening?
“We hebben werken uit de periode 2014 - 2015 in de Rechtstraat en we hebben een uitvoerig overzicht van zijn werk op het Oranjeplein, waarbij werk vanaf 2005 te zien is. Van Derna, een prachtig werk op dikke papierpasta uit 2005 tot de laatste nieuwe doeken,” aldus Marieke Severens
De tentoonstelling ¨a partir del blanco¨, = vertrekkend vanuit het wit, laat de ontwikkeling zien die in de afgelopen 10 jaar plaatsgevonden heeft bij Josep Maria Codina. Van bijna witte werken tot kleurrijke werken die doen denken aan luchten of aardse kleuren.

Josep María Codina: (Mataró, Spanje 1958). Had zijn eerste tentoonstelling in 1985 en komt vanuit een zeer realistische/surrealistische stijl in zijn begin jaren als kunstenaar tot een zeer eigen abstractie. Tegenwoordig maakt hij voornamelijk werken op papier en op doek.


Taste of Art door PontArte en PetitGallery
Opening: vrijdag 11 maart, 19.00 - 21.00 uur in de Rechtstraat 87 te Maastricht
Meet the artist: zondag 20 maart, 15.00 uur
Werken te zien tot 11 april
Openingstijden 11 maart - 21 maart dagelijks van 17.00 uur tot 19.00 uur en op afspraak
Openingstijden na 21 maart: vr-za 16.00 uur tot 17.30 uur en op afspraak
Openingstijden Oranjeplein op afspraak
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar PontArte