PontArte

Expositie is afgelopen

Tentoonstelling de subtiliteit van papier

Tentoonstelling 11-12-2016 t/m 22-01-2017 > Maastricht
PontArte Tentoonstelling de subtiliteit van papier
Anet Duncan; 2016. Je suis en présence de toi. Aquarel op papier, 15 x 15 cm
¨De subtiliteit van papier¨, een thematentoonstelling met werken van en op papier. Van 11 december 2016 tot 22 januari 2017 te zien op het Oranjeplein 203 in Maastricht.

Papier wordt vaak gezien als kwetsbaar, lichtgevoelig en minder waardevast dan werken op doek of paneel, maar het anderzijds een ondergrond die vraagt om een subtiele werkwijze, een ondergrond waarop elke fout zichtbaar is en zich moeilijk laat corrigeren. De matte uitstraling, de fragiliteit en het in deze tentoonstelling vaak kleine formaat maakt van werken op papier hele bijzondere stukken, niet de grote eye-catchers om indruk mee te maken, maar het aantrekken van mensen die niet vluchtig kijken en open staan om te kijken en te bewonderen.

Om een zo groot mogelijke variëteit te laten zien, zijn er werken van veel kunstenaars van PontArte in de tentoonstelling opgenomen. Het idee is om in deze feestelijke periode een aanbod te hebben van werken die goed kunnen dienen als cadeau. Of het nu gaat om een landschap, een abstracte aquarel, een collage van rijstpapier waarbij de voorstelling een uitvergroting van de werkelijkheid is, ze zijn allemaal te zien.

Enkele high lights:
Nieuwe aquarellen van Anet Duncan (Zuid-Afrika) in klein formaat, prachtig ingelijst vragen om een intieme blik en werk van Mario Pasqualotto (Spanje), o.a. Fragile. Een werk uit de serie 72 namen van God.
Het werk van Mario Pasqualotto is op dit moment ook te zien in de tentoonstelling LUMA in het Museum aan het Vrijthof.
Daarnaast werken van Ana Garcia, Marc Prat, Alberto Romero, Fiona Weedon, Josep Maria Codina.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar PontArte