PontArte

Meer...
Expositie is afgelopen

Interiors - Marc Prat & Anna Chulkova

Tentoonstelling 23-06-2018 t/m 22-07-2018 > Maastricht
PontArte Interiors - Marc Prat & Anna Chulkova

Marc Prat: Absis X 130 x 150 cm

PontArte Interiors - Marc Prat & Anna Chulkova (2)

Anna Chulkova Dom 40 x 40 cm

¨Interiors¨, is een expositie in samenwerking met de Duitse galerie Luzia Sassen uit Keulen. 2 kunstenaars- 1 thema: Kerkinterieurs anno 2018. Marc Prat (1971, Spanje) en Anna Chulkova (1971,Rusland) laten zien dat deze beelden ook nu nog veel emotie opwekken.

De tentoonstelling wordt op 23 juni om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaars en is te zien tot en met 22 juli bij PontArte in Maastricht.
Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do +, vrijdag10.00 – 14.00 uur, zaterdag 15.00 – 18.00 uur of op afspraak. Oranjeplein 203 in Maastricht.

We zien steeds meer samenwerkingsverbanden en nieuwe initiatieven ontstaan in de kunstwereld. Naast de lokale exposities, internationale kunstbeurzen en online kunstverkoop zoeken veel galeriehouders naar manieren om aandacht te vestigen op hun kunstenaars en het werk bij een groter publiek bekend te maken.
In 2018 hebben Luzia Sassen van Luzia Sassen gallery uit Keulen en Marieke Severens, PontArte in Maastricht het initiatief genomen om 1 tentoonstelling zowel in Keulen als in Maastricht te laten zien. Beide galeries presenteren werk van een kunstenaar waarbij de kunstenaars hetzelfde thema uitwerken. De tentoonstelling is te zien geweest in Keulen in Maart 2018 en zal vanaf 23 juni tot en met 22 juli te zien zijn in Maastricht bij PontArte.

Het thema interiors komt voort uit eerder werk van beide kunstenaars. Marc Prat heeft vanaf 2013 een aantal absis geschilderd en geëtst die bij Luzia Sassen de link hebben gelegd met het werk van Anna Chulkova, een van de kunstenaars die ze vertegenwoordigd en die al verschillende malen de Dom in Keulen heeft geschilderd.
Het interessante aan deze uitwisseling is dat beide kunstenaars een geheel eigen wijze hebben van werken. Waar het werk van Anna Chulkova realistisch en precies is, met een zacht kleurgebruik, is het werk van Marc Prat expressief en sober in kleurgebruik. Deze tegenstelling maakt dat de expositie meer is dan het tonen van werk van 2 hedendaagse kunstenaars.

PontArte

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

In december 2013 is PontArte opgericht door Marieke Severens en gestart in Alella, Spanje, onder de rook van Barcelona met 7 kunstenaars wonend en werkend in de buurt van Barcelona.
In 2015 is PontArte verder gegaan als galerie in Maastricht, waarbij de link met Barcelona en de kunstenaars blijft maar waaraan in de afgelopen periode ook 2 Nederlandse kunstenaars zijn toegevoegd. Inmiddels vertegenwoordigd PontArte 14 kunstenaars. De portfolio blijft in ontwikkeling, want goeie kunst en kunstenaars moeten zichtbaar worden gemaakt.
PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via de online platforms Artsy.net, 1stdibs.com en Artsper.com

U kunt ons bezoeken vanaf 1 sepetmber 2018 in de Kapoenstraat 29 te Maastricht

www.pontarte.com

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

PontArte Maastricht

PontArte, Maastricht

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "PontArte"