PontArte

Expositie is afgelopen

Horizon: Jenny Owens en Santiago Vélez

Tentoonstelling 29-09-2018 t/m 27-10-2018 > Maastricht
PontArte Horizon: Jenny Owens en Santiago Vélez
Jenny Owens Seas Observations
PontArte Horizon: Jenny Owens en Santiago Vélez (2)
Jenny Owens, what the bird sees
Horizon: Een tentoonstelling waarin de kunstenaars Santiago Vélez (Colombia, 1972) en Jenny Owens (Ierland, 1983) de horizon onderzoeken. Het is de eerste tentoonstelling in de nieuwe galerie ruimte van PontArte in het centrum van Maastricht.

De tentoonstelling wordt op 29 September om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaars en is te zien tot en met 27 Oktober bij PontArte in Maastricht.

Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do tm zaterdag 11.00 – 17.00 uur of op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht.

Het uitgangspunt van Vélez voor deze tentoonstelling is gebaseerd in het werk dat hij al jaren ontwikkelt. Vaak zijn vluchtelingen en mensen op zoek naar een betere toekomst en hun manieren om deze toekomst te bereiken onderdeel van zijn onderzoek.
We zien verder dan de horizon in zijn werk. Vélez observeert het water en de waterwegen die barrières vormen. Hij reist naar vele plaatsen waar migratie plaatsvindt en zoekt naar antwoorden die het water en de huidige problemen van rijkdom verdeling met zich meebrengen. Zijn serie “deuren op zee” toont aan de ene kant de obstakels die opgeworpen worden door de maatschappij en aan de andere kant de onzinnigheid van deze deuren op een enorme watervlakte.
Andere elementen van zijn werk zijn gerelateerd aan de geschiedenis van Colombia en het in twijfel trekken van de manier waarop we omgaan met het verleden.

Een belangrijk aspect van Owens’ werk in de tentoonstelling toont de fysieke kenmerken van Tarifa, een stad in het zuidelijkste puntje van Spanje, waar de migratie van mensen en vogels plaatsvindt. De rustieke en verlaten ruimtes zijn getuigen van de migratie en zijn tevens de plaats waar twee zeeën samenkomen. De Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.
Owens, momenteel PHD student aan de universiteit van Barcelona, onderzoekt het verleden aan de hand van sporen die ‘achtergebleven’ zijn in het landschap. Dit wordt vastgelegd op photos en videos.

Beide kunstenaars kijken naar verbindingen tussen het beeld en de horizon en denken over de horizon als iets dat twee ruimtes scheidt; twee polen. Dit geldt als een limiet, die echter ook kan worden overschreden, bijvoorbeeld door vogels tijdens de vlucht. Ze beschouwen het ook als iets dat een gevoel van hoop en balans geeft.

De artiesten kennen elkaar uit Barcelona, waar beiden een deel van het jaar werken.

Santiago Vélez: Colombia, Medillin, 1972 maakt foto’s, videos, installaties en objecten.
www.santiagovelez.net. The work of Santiago has been shown on varios Bienals, in museums in Colombia and is part of public and private collections. He currently is working on his Phd of artistic investigation at the University of Barcelona.

Jenny Owens, Dublin 1983. Is een zeer veelzijdige kunstenaar die performance combineert met installaties, tekeningen en fotografie.
https://www.jennyowens.net/ Owens is bezig met haar promotie aan de Universiteit van Barcelona. Ze was van 2015 tot 2017 geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen bij de JCE Bienale en heeft verschillende beurzen en prijzen gewonnen met haar werk. Ze zal in 2019 een solo tentoonstelling bij PontArte hebben.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus: Horizon, geschreven door de Spaanse kunstcriticus en professor Teresa Blanch. Ze volgt beide kunstenaars al een lange tijd en kent hun huidige werk en hun eerdere werk en ondersteunt deze artistieke samenwerking.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar "PontArte"