PontArte

Meer...
Expositie is afgelopen

Spherulite | Eline Meyer

Tentoonstelling 03-11-2018 t/m 25-11-2018 > Maastricht
PontArte Spherulite | Eline Meyer

Billy | Eline Meyer

PontArte Spherulite | Eline Meyer (2)

Dune | Eline Meyer

De eerste solo tentoonstelling van Eline Meyer (Denemarken, 1972) waarin een overzicht van haar recente werk, voornamelijk stills uit haar shortfilms en werken op papier te zien zijn waarin “bollen” verschijnen over het oppervlak, de Spherulites.

De tentoonstelling wordt geopend op 3 november om 16.00 uur in aanwezigheid van Eline Meyer en zal te zien zijn tot 25 november 2018.
Locatie: PontArte, Kapoenstraat 29, Maastricht
Openingstijden: Do-vrij-zat 11 – 17 uur en op afspraak

Eline Meyer is in 1972 geboren in Horsholm, Denemarken en in 1977 met haar moeder en 2 zussen verhuisd naar Nederland.
Vanaf haar zesde begon Eline rondzwevende bollen te zien (spheres).
Als ze alleen in haar kamer was kwamen de bollen uit een oude foto van een meisje met 2 puppies, die boven haar bed hing.
De bollen vlogen dagen om haar heen en soms kon ze een bol over haar hoofd trekken waarbij ze dan alleen nog maar kleuren zag die van intensiteit en diepte veranderende.

Toen Eline dertien was begon ze ook wiskundige vormen te zien. Zowel hele simpele vierkanten, maar ook hele ingewikkelde vormen.
Op haar zestiende begonnen de vormen ook
At the age of thirteen Eline started to see other buiten haar kamer te verschijnen. Op straat, in de lucht, op school: overall
mathematical shapes aswell.
Soms zag ze mensen de vormen over hun hoofd trekken of erin springen waarna ze onmiddellijk verwenen.
19 geworden besloot ze naar de kunstacademie te gaan en Image & Media-technology te studeren.

Vanaf die tijd maakt ze korte films, tekeningen, schilderijen en ruimtelijke opjecten. Haar werk is op verschillende festivals vertoond, maar haar schilderijen, stills en tekeningen zijn tot op heden niet tentoongesteld.

De eerste solo tentoonstelling van Eline Meyers werk zal plaatsvinden in de nieuwe ruimte van PontArte in Maastricht. In een 17e -eeuws pand, in het centrum is er plaats voor kunstenaars die door PontArte vertegenwoordigd of uitgenodigd worden of om hun werk te tonen.

PontArte

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

In december 2013 is PontArte opgericht door Marieke Severens en gestart in Alella, Spanje, onder de rook van Barcelona met 7 kunstenaars wonend en werkend in de buurt van Barcelona.
In 2015 is PontArte verder gegaan als galerie in Maastricht, waarbij de link met Barcelona en de kunstenaars blijft maar waaraan in de afgelopen periode ook 2 Nederlandse kunstenaars zijn toegevoegd. Inmiddels vertegenwoordigd PontArte 14 kunstenaars. De portfolio blijft in ontwikkeling, want goeie kunst en kunstenaars moeten zichtbaar worden gemaakt.
PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via de online platforms Artsy.net, 1stdibs.com en Artsper.com

U kunt ons bezoeken vanaf 1 sepetmber 2018 in de Kapoenstraat 29 te Maastricht

www.pontarte.com

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

PontArte Maastricht

PontArte, Maastricht

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "PontArte"