PontArte

Meer...
Expositie is afgelopen

TEXIDOR - NOTA: DUO TENTOONSTELLING

Tentoonstelling 23-02-2019 t/m 13-03-2019 > Maastricht
PontArte TEXIDOR - NOTA: DUO TENTOONSTELLING

Willibrord Nota: Kapel nr 1, 64 x 48 cm, gemengde techniek op papier

PontArte TEXIDOR - NOTA: DUO TENTOONSTELLING (2)

Oriol Texidor: Immersio 200, zeefdruk op hout. 42 x 30 cm

Twee kunstenaars, Willibrord Nota (NL) en Oriol Texidor (SP) zijn te zien bij PontArte vanaf 21 februari tot en met 13 maart. Waar Oriol Texidor al sinds 2014 werkt aan de serie Immersió waarin de menselijke figuur centraal staat, toont Nota series kapellen en schalen, waarbij de mens afwezig is. Toch heeft hun werk veel raakvlakken
De tentoonstelling is te zien vanaf 21 februari tot en met 13 maart 2019 bij PontArte in de Kapoenstraat 29 in Maastricht.
De opening vindt plaats op zaterdag 23 februari om 16.00 uur in de galerie. Beide kunstenaars zijn bij de opening aanwezig.

Contemplatie?
Het werk van Willibrord Nota en Oriol Texidor hebben gemeen dat ze uitnodigen tot contemplatie. Beide kunstenaars plaatsen een afbeelding in een serie centraal, waarbij ze de kijker uitnodigen tot reflectie. Door het werken in serie en het experiment, de herhaling en herkenning wordt de kijker gevraagd na te denken.
Zowel Nota als Texidor zijn voortdurend bezig met het experimenteren in hun werk. Ze zijn niet bang verschillende technieken en materialen te gebruiken, van zand tot goud, alles wordt aangewend om het beeld te bekrachtigen.

PontArte

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

In december 2013 is PontArte opgericht door Marieke Severens en gestart in Alella, Spanje, onder de rook van Barcelona met 7 kunstenaars wonend en werkend in de buurt van Barcelona.
In 2015 is PontArte verder gegaan als galerie in Maastricht, waarbij de link met Barcelona en de kunstenaars blijft maar waaraan in de afgelopen periode ook 2 Nederlandse kunstenaars zijn toegevoegd. Inmiddels vertegenwoordigd PontArte 14 kunstenaars. De portfolio blijft in ontwikkeling, want goeie kunst en kunstenaars moeten zichtbaar worden gemaakt.
PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via de online platforms Artsy.net, 1stdibs.com en Artsper.com

U kunt ons bezoeken vanaf 1 sepetmber 2018 in de Kapoenstraat 29 te Maastricht

www.pontarte.com

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

PontArte Maastricht

PontArte, Maastricht

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "PontArte"