PontArte

Expositie is afgelopen

TEGENLICHT | Josep Maria Codina te zien bij PontArte

Tentoonstelling 20-04-2019 t/m 15-05-2019 > Maastricht
PontArte TEGENLICHT | Josep Maria Codina te zien bij PontArte
Josep Maria Codina, zonder titel 2 195 x 162 cm, gemengde techniek op doek
PontArte TEGENLICHT | Josep Maria Codina te zien bij PontArte (2)
Josep Maria Codina, Aire 1, 150 x 90 cm, gemengde techniek op rijstpapier
TEGENLICHT, is een nieuwe solo expositie van de Spaanse kunstenaar Josep María Codina in Nederland. Codina is een kunstenaar die zijn geheel eigen stijl ontwikkeld heeft waarbij een combinatie van abstracte kleurvlakken en potlood beelden creëren die zeer subtiel zijn.
De tentoonstelling is te zien vanaf 20 april tot en met 15 mei 2019 bij PontArte in de Kapoenstraat 29 in Maastricht.
De opening vindt plaats op zaterdag 20 april 16.00 uur in de galerie. Josep Maria Codina zal bij de opening aanwezig zijn en zijn werk op verzoek toelichten.

TEGENLICHT
Het werk van de Spaanse kunstenaar Josep María Codina creëert een heel eigen wereld. De gelaagdheid van het werk en de tekening zorgt voor zoektochten voor degenen die er naar kijken. Volgens Codina, die in het begin van zijn carrière magisch realistisch werk maakte, is zijn huidige werk een uitvergroting van de werkelijkheid. Niet abstract maar een close up van de huid; daar gaat zijn werk over.
In deze tentoonstelling is werk vanaf 2013 te zien, werk op rijstpapier en doek. Met name het werk op papier is zeer delicaat. Door de kleuren en tekening, in combinatie met het papier ontstaan perkament achtige vellen waarin het spel van lijnen een prachtige diepte geven aan de zeer subtiele werken.

Josep Maria Codina is een gerenommeerde kunstenaar met werk in musea en belangrijke collecties. Zijn werk wordt verzameld over de hele wereld.
Momenteel is zijn werk te zien in een tentoonstelling bij het Instuto Cervantes in New York, VS en in het museum van Avila, Spanje.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar "PontArte"