PontArte

Meer...
Expositie is afgelopen

Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero

Tentoonstelling 24-08-2019 t/m 18-09-2019 > Maastricht
PontArte Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero

Calle Juan: Rafael Caballero, olieverf op doek

PontArte Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero (2)

Corridor: Alfonso Luque, olieverf op paneel

Painted Reality is een groepstentoonstelling van 5 Spaanse kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero, een van onze kunstenaars.

Wat deze kunstenaars bindt, is hun realistische stijl, elk op zijn of haar eigen manier.

De kunstenaars kennen elkaar van de “masterclasses” die Antonio Lopéz elke zomer geeft om tegenwicht te geven aan het onderwijs op de academies. De filosofie van schilderen wat je ziet, zonder opsmuk en zonder interpretatie is te zien in het werk van deze 5 jonge kunstenaars. Landschappen, stillevens, gebouwen en portretten, alles is waar te nemen en wordt vertaald op het doek of op papier. Toch is het werk van de vijf kunstenaars meer dan “naschilderen”. Er worden dingen weggelaten, er ontstaan lijnenspellen, er wordt gefocussed.

In onze huidige tijd, waarbij het spektakel en het effectbejag vaak de norm lijken te zijn, is het werk van deze 5 Spaanse kunstenaars een verademing. Ze brengen je terug naar het kijken en naar een realiteit die we soms niet meer zien.

De tentoonstelling wordt op 24 augustus om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaars bij PontArte, Maastricht en zal te zien zijn tot en met 18 september.


Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht.

PontArte

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

In december 2013 is PontArte opgericht door Marieke Severens en gestart in Alella, Spanje, onder de rook van Barcelona met 7 kunstenaars wonend en werkend in de buurt van Barcelona.
In 2015 is PontArte verder gegaan als galerie in Maastricht, waarbij de link met Barcelona en de kunstenaars blijft maar waaraan in de afgelopen periode ook 2 Nederlandse kunstenaars zijn toegevoegd. Inmiddels vertegenwoordigd PontArte 14 kunstenaars. De portfolio blijft in ontwikkeling, want goeie kunst en kunstenaars moeten zichtbaar worden gemaakt.
PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via de online platforms Artsy.net, 1stdibs.com en Artsper.com

U kunt ons bezoeken vanaf 1 sepetmber 2018 in de Kapoenstraat 29 te Maastricht

www.pontarte.com

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

PontArte Maastricht

PontArte, Maastricht

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "PontArte"