PontArte

Expositie is afgelopen

Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero

Tentoonstelling 24-08-2019 t/m 18-09-2019 > Maastricht
PontArte Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero
Calle Juan: Rafael Caballero, olieverf op doek
PontArte Painted Reality | 5 kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero (2)
Corridor: Alfonso Luque, olieverf op paneel
Painted Reality is een groepstentoonstelling van 5 Spaanse kunstenaars geselecteerd door Alberto Romero, een van onze kunstenaars.

Wat deze kunstenaars bindt, is hun realistische stijl, elk op zijn of haar eigen manier.

De kunstenaars kennen elkaar van de “masterclasses” die Antonio Lopéz elke zomer geeft om tegenwicht te geven aan het onderwijs op de academies. De filosofie van schilderen wat je ziet, zonder opsmuk en zonder interpretatie is te zien in het werk van deze 5 jonge kunstenaars. Landschappen, stillevens, gebouwen en portretten, alles is waar te nemen en wordt vertaald op het doek of op papier. Toch is het werk van de vijf kunstenaars meer dan “naschilderen”. Er worden dingen weggelaten, er ontstaan lijnenspellen, er wordt gefocussed.

In onze huidige tijd, waarbij het spektakel en het effectbejag vaak de norm lijken te zijn, is het werk van deze 5 Spaanse kunstenaars een verademing. Ze brengen je terug naar het kijken en naar een realiteit die we soms niet meer zien.

De tentoonstelling wordt op 24 augustus om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaars bij PontArte, Maastricht en zal te zien zijn tot en met 18 september.


Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar "PontArte"