PontArte

Expositie is afgelopen

Broken Reality | Carlos Puyol

Tentoonstelling 04-01-2020 t/m 05-02-2020 > Maastricht
PontArte Broken Reality | Carlos Puyol
Carlos Puyol 2019 Zonder Titel 65 x 85 cm
PontArte Broken Reality | Carlos Puyol (2)
Carlos Puyol 2019 Zonder Titel 160 x 130 cm
PontArte Broken Reality | Carlos Puyol (3)
Opening
PontArte Broken Reality | Carlos Puyol (4)
Carlos Puyol Zonder Titel 2019 90 x 110 cm
PontArte Broken Reality | Carlos Puyol (5)
Galerie
Broken Reality is de tweede solo tentoonstelling van Carlos Puyol bij PontArte in Maastricht.

Met de tentoonstelling Broken Reality is het de tweede keer dat de Argentijnse kunstenaar Carlos Puyol solo te zien is bij PontArte.
Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht.


Carlos Puyol woont en werkt sinds begin deze eeuw in Barcelona, waar hij in zijn studio in Poble Nou schildert. In zijn werk onderzoekt hij twee subjectieve concepten: Tijd en ruimte. Hij ziet onze maatschappij, of tijd waarin we leven als een gefragmenteerde realiteit. Voor hem is tijd geen lineaire ervaring. Alle fragmenten zijn ook weer met elkaar gemixt: verschillende culturele lagen zijn verbonden, analoog en digitaal, mens en materiaal, alles bestaat naast elkaar.
Dit alles heeft invloed op de schilderijen van Puyol. Hij schildert de gefragmenteerde realiteit. Verschillende expressieve vormen bestaan naast elkaar op één doek. Grafische elementen worden naast abstract expressieve delen weergegeven, waarbij de compositie gebaseerd is op onderbrekingen en “cuts”. In de afgelopen jaren heeft deze manier van werken ertoe geleidt dat een aantal vroegere werken versneden zijn en in nieuwe composities weer aan elkaar genaaid, waardoor het snijden van het doek echt wordt, i.p.v. een zichtbare lijn, is er nu de fysieke naad die de twee verschillende realiteiten verbindt.
De ervaring die men krijgt bij het kijken naar het werk van Puyol is te vatten in het woord “beweging”. Zijn composities zitten vol met beweging, alles beweegt, waarbij hij de huidige tijd schildert.


Carlos Puyol Heeft een Bachelors opleiding aan de Universiteit van Buenos Aires, Argentinië afgerond en heeft een Masterstitel in kunst van de Universiteit van Barcelona behaald in 2005. Hij wordt vertegenwoordigd Susan Eley Fine Art in New York en door PontArte in Maastricht.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar "PontArte"