PontArte

Expositie is afgelopen

Herbarium | Willibrord Nota

Tentoonstelling 22-08-2020 t/m 20-09-2020 > Maastricht
PontArte Herbarium | Willibrord Nota
Willibrord Nota: Herbarium paneel 74 x 58 cm nr2
PontArte Herbarium | Willibrord Nota (2)
Willibrord nota Papierwerk 48 x 64 cm nr3
Willibrord Nota | Herbarium
Vanaf 22 augustus tot en met 20 september 2020, PontArte, Maastricht.
“Herbarium” is de naam van de eerste solo tentoonstelling van Willibrord Nota bij PontArte in Maastricht.

Aan de hand van de werken van Nota, die voor deze tentoonstelling onder andere de grootste collectie van Herbaria in Nederland, bij het Natuur Historisch Museum Maastricht, als uitgangspunt genomen heeft, ervaar je een 2 dimensionale weergave van de natuur. Het gaat niet om een exacte nabootsing van de planten, het gaat over vorm; een terugkerend element in het werk van Nota. De vorm van de planten, platgedrukt en verzameld in de loop van de tijd is het uitgangspunt van werken die, door hun kleurgebruik en schoonheid, vragen om je fantasie op de loop te laten.

Het gebruik van vormen in het werk van Nota is niet nieuw, maar de ontdekking van een Herbarium, dicht bij huis, heeft deze nieuwe serie gevoed. Het gaat om de vorm, om de groepering, schakering, het vergroten en verkleinen. Het gebruiken van verschillende technieken en het gedempte kleurgebruik van Nota maakt het tot een tentoonstelling die past in deze tijd.

Naast de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingsuren van de galerie, zijn er ook een 6tal private views onder leiding van de kunstenaar georganiseerd. Met maximaal 8 bezoekers kunt u horen wat de kunstenaar "drijft".
U dient zich vooraf aan te melden:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-private-view-1-van-6-willibrord-nota-herbarium-117221373283
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar PontArte