PontArte

Expositie is afgelopen

Pandemic Spring | Alke Schmidt

Tentoonstelling 12-11-2020 t/m 12-12-2020 > Maastricht
PontArte Pandemic Spring | Alke Schmidt
Alke Schmidt _ Pandemic Spring 8 april
PontArte Pandemic Spring | Alke Schmidt (2)
Pandemic Spring gepresenteerd in de galerie
Alke Schmidt | Pandemic Spring (& Birds of America)
Vanaf zaterdag 7 November tot en met 6 december 2020, PontArte, Maastricht.
“Pandemic Spring” is de titel van de eerste solo tentoonstelling van Alke Schmidt bij PontArte in Maastricht.
In samenwerking met Tasneem Gallery (Berlijn/Barcelona http://tasneemgallery.com/) tonen we 2 bijzondere projecten in de galerie in de maand November van deze in Londen woonachtige Duitse kunstenaar. Naast Pandemic Spring zal Birds of America te zien zijn, een project gemaakt tussen 2010 en 2012.
Pandemic Spring (https://www.alkeschmidt.com/pandemic-spring) is een werk dat ontstaan is tijdens de 1e corona golf. (vanaf april 2020 tot 21 juni 2020).
Alke Schmidt heeft een visueel dagboek van de Coronavirus pandemie gemaakt, geïnspireerd door het contrast tussen de grimmige weergave van coronavirus grafieken van sterfgevallen en de prachtige, levensbevestigende tekenen van de lente die overal in de natuur verschijnen in deze periode.
Elk werk bestaat uit een aquarel en potlood tekening (en een paar collages) gemaakt op een A4 afdruk van grafieken met het totaal aantal bevestigde coronavirus gevallen en sterfgevallen in 8 landen op de dag van de tekening.
De bron van de grafieken is coronavirusgraphs.com (inmiddels offline), die gegevens van John Hopkins CSSE gebruikt.
In april heeft Alke dagelijks een tekening gemaakt, als onderdeel van 12o Collective's 30Works30Days challenge, daarna zette ze het dagboek wekelijks voort tot 21 juni, de eerste dag van de zomer.?
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar "PontArte"