PontArte

Expositie is afgelopen

About Me - About You | Groepstentoonstelling van Dreieck en vrouwelijke kunstenaars van PontArte

Tentoonstelling 24-02-2022 t/m 13-03-2022 > Maastricht
PontArte About Me - About You | Groepstentoonstelling van Dreieck en vrouwelijke kunstenaars van PontArte
Alke Schmidt; gemengde techniek op kussensloop, 46 x 46 cm
PontArte About Me - About You | Groepstentoonstelling van Dreieck en vrouwelijke kunstenaars van PontArte (2)
Natasha Waeyen - Kussen - zeefgaas 50 x 50 cm
Net als in 2021 Heeft PontArte ook dit jaar weer zin in de samenwerking met Dreieck.triangle.driehoek, Galerie Schuwith & Van Noorden en toegevoegd dit jaar het museum van de vrouw in Echt.
Om nog uitgebreider stil te staan bij vrouwendag hebben we naast de kunstenaars van het collectief, onze eigen (PontArte) vrouwelijke kunstenaars gevraagd mee te doen aan de hand van het thema van de Internationale Vrouwendag en Dreieck. Rond de 30 kunstenaars zullen te zien zijn vanaf 24 februari tot en met 13 maart bij PontArte.
Voor de Internationale Vrouwendag 2022 heeft de euregionale kunstenaarsgroep dreieck.triangle.driehoek de titel „ about me - about you” gekozen.
Deze titel kan breed worden opgevat. Het gaat over vrouwen die met elkaar praten over hun situaties en ervaringen, over problemen, succes, crises, maar ook over gelijke kansen, onafhankelijkheid, eigen keuzes kunnen maken, autonomie, enz.
Maar ook het thema van Internationale Vrouwendag 2022 van dit jaar komt aan bod: het gaat over de vrouw/me en de man/you, over relaties, saamhorigheid, over met of tegen elkaar, macht en onrecht en de vraag of genderverschillen in de toekomst kunnen worden overbrugd. Hiermee komt het Nederlandse thema voor deze Internationale Vrouwendag in beeld: emanciperen doe je samen.
PontArte Maastricht
PontArte, Maastricht
PontArte Maastricht (2)
Samen met de kunstenaars tijdens de tentoonstelling Painted Reality, september 2019.
PontArte Maastricht (3)
Tentoonstelling Chasing the Light | Fiona Weedon
PontArte Maastricht (4)
De kunstenaar Marc Prat bij een van zijn Toro's

PontArte is een galerie met kunst uit de 21ste eeuw die werkt met internationale kunstenaars waarmee een hechte band bestaat. PontArte wil laten zien dat er plaats is voor hedendaagse kunst in onze huidige tijd en dat dat meer is dan een mooi plaatje voor aan de muur.
We laten werk van kunstenaars zien in de galerie, organiseren tentoonstellingen rond een kunstenaar of een thema en zijn te volgen via www.pontarte.com en verkopen werk via online platforms Artsy.net en Artsper.com.
Daarnaast nemen we deel aan kunstbeurzen en werken samen met een aantal galeries. Met Rubrecht Contemporary promoten we gezamenlijk in Duitsland en Nederland onze kunstenaars via beurzen en gezamenlijke tentoonstellingen.
Daarnaast werken we met galeries uit Colombia, Spanje en de Verenigde Staten.

Openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
En op afspraak

Stuur een bericht naar PontArte